Doe de Actiescan Learning Communities!

Steeds meer onderwijsinstellingen en bedrijven werken samen aan innovatie. Ook betrokken bij zo’n initiatief? En benieuwd hoe jullie samenwerking meer kan opleveren? Nodig je partners uit voor deze scan en maak in ongeveer een dagdeel een ontwikkelagenda voor jullie eigen learning community.

Boost je learning community

De Actiescan Learning Communities geeft een impuls aan het leren binnen publiek-private samenwerking. Het is een analyse- en actietool die overal te gebruiken is waar mensen samen bezig zijn met innovatie in leren en werken. Invullen leidt tot zelfreflectie: hoe zit dit bij ons? Wat is mijn rol? Individuele deelnemers kunnen met deze scan hun eigen perspectief in kaart brengen. Maar veel effectiever is het om samen de dialoog aan te gaan. Dat levert in één sessie een concrete ontwikkelagenda voor de komende jaren op.

Hebben wij een learning community? (Klik om uit te klappen)

 De actiescan is ontwikkeld met ervaringsdeskundigen uit de Nederlandse topsectoren. Zij hebben de 20 belangrijkste succesfactoren voor het opstarten en doorontwikkelen van een learning community op een rij gezet. Die zijn vertaald in 20 stellingen, verdeeld over 4 dimensies.

Volgens de sociale systeemtheorie zijn vier dimensies cruciaal voor het succesvol opstarten en/of doorontwikkelen van een learning community (klik om uit te klappen).

Bij elke stelling geven deelnemers aan de scan aan in hoeverre die voor hun learning community opgaat. De verzamelde scores zijn aanleiding voor een groepsgesprek, dat uitmondt in een ontwikkelagenda.

In één sessie een ontwikkelagenda

Je kunt de actiescan het beste gebruiken in een groepsgesprek.

Hoe kan ik een scan uitvoeren met mijn partners?

Als je je hebt aangemeld en ingelogd kan je aan de slag met de digitale tool.

Meld je aan

Door je hieronder aan te melden, ontvang je per e-mail login gegevens zodat je aan de slag kan met de Actiescan. 

De Actiescan Learning Communities is ontwikkeld door Ecorys en ontworpen door Grafitek in opdracht van de Human Capital Agenda-coördinatoren van de Topsectoren, in nauwe samenwerking met PTvT.

 

E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Verbonden aan learning community