Homepage

WE IT

WE IT is voortgekomen uit de Human Capital Agenda Zuid-Holland. WE IT is een consortium bestaande uit bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in Zuid-Holland met als doel meer IT’ers op te leiden en werknemers bij te scholen op het thema digitalisering. In uitvoering zijn: TechGrounds (opleiding tot o.a. web developer in Rotterdam), The Young Digitals (opleiding tot digital marketeer in Den Haag en Rotterdam), ICT Praktijk Academie (opleiding tot IT-professional in Gouda en Leiden) en Young Capital Next (opleiding tot IT-professional). In verkenning zijn: Make IT Work (opleiding tot IT-professional), Next Maritime Professional (havenwerknemers bijscholing of skills-assessment bieden), TekkieWorden (platform om meer mensen in een opleiding/baan in tech/IT te krijgen) en Stimuleren Bewustwording Cybersecurity (trainen van medewerkers in digitale veiligheid).

Groeiend netwerk
WE IT is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven en werkgevers die willen deelnemen aan het consortium. Door het delen van kennis, ervaring en best practices ontstaat een krachtig netwerk.

Momenteel bevinden zich 5 projecten in de uitvoerende fase:
• TechGrounds is in december 2019 gestart in Amsterdam Nieuw West naar voorbeeld van Molengeek in Brussel. In november 2020 is gestart met een opleiding tot web developer in Rotterdam (Charlois). Dit betreft een 6-maanden programma, waarbij naast de inhoud ook aandacht of voor soft- en practical skills. De deelname is kosteloos voor kandidaten. Na het opleidingsprogramma is er nog een soft-landing programma van 6 maanden. Daarna kunnen de kandidaten aan de slag bij een werkgever.
• The Young Digitals is in september 2019 gestart in Den Haag en in september 2020 in Rotterdam. Jonge mensen worden in 10 weken tijd opgeleid tot digital marketeer. Deelname voor kandidaten is kosteloos. Na het opleidingsprogramma komen de jongeren in dienst van The Young Digitals en voeren zij onder begeleiding opdrachten uit voor werkgevers. Na een periode van 6 tot 9 maanden worden zij begeleid naar een baan bij een werkgever.
• De ICT Praktijk Academie is in september 2019 gestart in Gouda en in september 2020 in Leiden. Er wordt een 2-jarige associate degree ICT-opleiding of een 4-jarige volledige hbo ICT-opleiding aangeboden, met een bootcamp van twee maanden. Na de bootcamp gaat de kandidaat vier dagen in de week bij een werkgever aan de slag, volgt nog één dag in de week opleiding en ontvangt een traineevergoeding.
• De MKB Digiwerkplaats is erop gericht om mkb-bedrijven te ondersteunen op het gebied van digitalisering. Studenten van De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en mboRijnland voeren opdrachten uit voor deze bedrijven, denk aan onlinesales en marketing, automatisering van administratie en data driven business. Tot slot wordt aan kennisdeling gedaan middels een digitaal platform.
• Young Capital Next biedt twee 4-jarige hbo-opleidingen: ICT Software development en ICT bedrijfskundige informatica. De opleidingen bestaan uit een bootcamp van 7-8 weken, vervolgens gaat de kandidaat vier dagen in de week in de vorm van een traineeship aan het wek en volgt de kandidaat één dag in de week opleiding. Vanaf het begin ontvangt de kandidaat een traineeship-vergoeding. Het traineeship duurt twee jaar en vervolgens kan de werkgever de kandidaat kosteloos overnemen.

Vier projecten bevinden zich in de verkennende fase:
• Make IT Work Zuid-Holland: opleiding tot IT-professional;
• Next Maritime Professional: werknemers in de haven bijscholen of een skills-assessment laten doorlopen;
• TekkieWorden: een platform om meer mensen in een opleiding/baan in tech/IT te krijgen
• Stimuleren Bewustwording Cybersecurity: trainen van medewerkers in digitale veiligheid.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieZuid-Holland
Onderwijssectorhbo
mbo
universiteit
SectorICT & Digitalisering
TagsIT
Digitalisering
AandachtsgebiedenAansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
Leven lang ontwikkelen
Netwerkvorming
Type samenwerkingRegio-PPS /anders
Startjaar2020
E-mailadresr.engels@hhs.nl
Lead partnerHaagse Hoge School
ProjectleiderRemco Engels
r.engels@hhs.nl

Partners

Computrain/NCOIEconomic Board Zuid Holland
Gemeente Den HaagGemeente Zoetermeer
Hogeschool van AmsterdamICT Praktijkacademie
IT Campus RotterdamMBO Rijnland
Manpower GroupROC Mondriaan
TechGroundsTekkieWoerden
The Hague Security DeltaThe Young Digitals
Young Capital Next

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.