Homepage

Smart Technician

'Smart Technician' van ROC Midden Nederland is gericht op het verbeteren van de aansluiting tussen de Utrechtse maakindustrie bedrijven en de opleiding Technicus Engineering van de Tech Campus Nieuwegein. Om beter aan te sluiten bij de behoeften van de arbeidsmarkt, vormt ROC Midden Nederland de opleiding Middenkader Engineer om tot Technicus Engineering. Dit betekent een verlenging van de opleiding van 3 naar 4 jaar, projectgericht onderwijs en doorlopende gewenste aanpassingen van het curriculum samen met het bedrijfsleven.

Achtergrond:
De ontwikkelingen in de maakindustrie gaan snel en Utrechtse bedrijven in deze industrie kampen met een groot tekort aan personeel op middelbaar beroepsniveau met de juiste vaardigheden. De bedrijven hebben behoefte aan breed opgeleide werknemers met kennis van werktuigbouw, elektrotechniek, ICT en mechatronica. Kortom flexibel opgeleide medewerkers die meebewegen met de eisen van een snel veranderende industrie.

Aanpak:
Het project 'Smart Technician' zorgt voor een gezamenlijke curriculumontwikkeling tussen ROC Midden Nederland en bedrijven in de Utrechtse maakindustrie. Ook ontwikkelen ze gezamenlijk keuzedelen. Het project draagt zorg voor de ontwikkeling, implementatie en begeleiding van bedrijfsopdrachten. Studenten voeren deze uit op locatie of op de Tech Campus. Het stimuleren van kennisdeling-en ontwikkeling voor en door studenten, docenten en werknemers van bedrijven vindt plaats door o.a. gastlessen, excursies en masterclasses.

Over ons

Land Nederland
Provincie Utrecht
Onderwijssector mbo
Sector Energie
High Tech Systems & Materialen
Aandachtsgebieden Innovatie van de beroepspraktijk
Type samenwerking MBO-initiatief
Projectleiders Michael van der Vlist
06-41413026
m.vandervlist@rocmn.nl
Robert Koch
06-41664169
r.koch@rocmn.nl

Partners

Blueprint Automation BV Elektrotechnisch Bureau Verweij BV
Eneco Warmteproductie Utrecht BV Festo BV
Inventum Technologies BV Miele Nederland BV
Omve Netherland BV QBTEC BV
ROC Midden Nederland

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.