Homepage

Centre of Expertise Mission Zero

Kenniscentrum Mission Zero heeft een duidelijke missie: een economie realiseren die draait op duurzame energie en herbruikbare grondstoffen en materialen. Ofwel: weg met het gebruiken van nieuwe grondstoffen en niet-duurzame energie. Multidisciplinair onderzoek is bij het zoeken naar oplossingen noodzakelijk. Kortom, een integrale aanpak op technologisch, economisch, maatschappelijk en bestuurlijk gebied.

Als aanjager van duurzaam ondernemen en leven wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. Lectoren, docent-onderzoekers en studenten gaan met actuele vraagstukken aan de slag. Vraagstukken als het leefbaar houden van stedelijke omgevingen door CO2-emissies te beëindigen en kansen te creëren met afval. Samen met externe partners ontwikkelen we direct toepasbare én in de toekomst bruikbare kennis en tools.

In het kenniscentrum wordt de expertise van vier lectoraten gebundeld: Energy in Transition, Circular Business, Urban Metabolism en Innovation Networks.

Over ons

Land Nederland
Provincie Zuid-Holland
Onderwijssector hbo
mbo
universiteit
Sector Energie
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP) E&D - MMIP 02 - Hernieuwbare elektriciteitsopwekking op land en in de gebouwde omgeving
E&D - MMIP 11 - Klimaatneutrale productie food en non-food
Aandachtsgebieden (Praktijkgericht) onderzoek
Type samenwerking Centre of expertise
Startjaar 2020
E-mailadres mission-zero@hhs.nl
Lead partner De Haagse Hogeschool
Social Media Facebook
Instagram
LinkedIn
Projectleider Christine De Lille
mission-zero@hhs.nl

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.