Homepage

Centre of Expertise Mission Zero

Kenniscentrum Mission Zero heeft een duidelijke missie: een economie realiseren die draait op duurzame energie en herbruikbare grondstoffen en materialen. Ofwel: weg met het gebruiken van nieuwe grondstoffen en niet-duurzame energie. Multidisciplinair onderzoek is bij het zoeken naar oplossingen noodzakelijk. Kortom, een integrale aanpak op technologisch, economisch, maatschappelijk en bestuurlijk gebied.

Als aanjager van duurzaam ondernemen en leven wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. Lectoren, docent-onderzoekers en studenten gaan met actuele vraagstukken aan de slag. Vraagstukken als het leefbaar houden van stedelijke omgevingen door CO2-emissies te beëindigen en kansen te creëren met afval. Samen met externe partners ontwikkelen we direct toepasbare én in de toekomst bruikbare kennis en tools.

In het kenniscentrum wordt de expertise van vier lectoraten gebundeld: Energy in Transition, Circular Business, Urban Metabolism en Innovation Networks.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieZuid-Holland
Onderwijssectorhbo
mbo
universiteit
SectorEnergie
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP)E&D - MMIP 02 - Hernieuwbare elektriciteitsopwekking op land en in de gebouwde omgeving
E&D - MMIP 11 - Klimaatneutrale productie food en non-food
Aandachtsgebieden(Praktijkgericht) onderzoek
Type samenwerkingCentre of expertise
Startjaar2020
E-mailadresmission-zero@hhs.nl
Lead partnerDe Haagse Hogeschool
Social MediaFacebook
Instagram
LinkedIn
ProjectleiderChristine De Lille
mission-zero@hhs.nl

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.