Homepage

Food Innovation Academy

Door vergrijzing en ontgroening ontstaat een grote behoefte aan goed opgeleide MBO
- professionals met een omvang van jaarlijks 100 MBO
- levensmiddelentechnologen.

De Food Innovation Academy kent twee ambities:
1. ontwikkelen van het concept Lerend Werken/Werkend Leren voor de MBO-opleidingen
Levensmiddelentechnologie in nauwe samenwerking tussen MBO, HBO en bedrijfsleven met
geïntegreerd gebruik van het nieuwe testcenter, proeffabriek, workshopruimtes en
laboratoria.
2. de FIA opzetten en uitbouwen als meetingpoint voor studenten, docenten, bedrijven,
ondernemers, hun medewerkers, ouders/verzorgers en het brede publiek rondom het thema
Food, Technology & Health.

Over ons

Land Netherlands
Provincie Zuid-Holland
Onderwijssector hbo
mbo
Sector Agrifood
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP) LWV - MMIP D1 tn D4 - Missie D - Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
LWV - MMIP S1 Smart Technologies in Agri-Horti-Water-Food
Aandachtsgebieden Innovatie van de beroepspraktijk
Netwerkvorming
Type samenwerking MBO-initiatief
Projectleider Cor Bakker
0653354680
cbakker@lentiz.nl

Partners

Aequorfonds Albeda
Avandis C.V. Bakkerij Fuite
Buteressence Cérélia Netherlands
De Koning Vlees Dossche Mills
Dübör Eurocups
FNLI Farm Frites
FrieslandCampina Maasdam & Rotterdam Gemeente Vlaardingen
Giraffe Groen Agro Control
Hogeschool Inholland Lentiz
Meneba BV National Programma Rotterdam Zuid
Royal Steensma SOCOCO
Solina Suiker Unie Specialiteitenfabriek
Swartberg Techniekcollege Rotterdam
Tuinderij Vers BV Unilever
Veenhuizen Verstegen Spices & Sauces BV
Weber cooling Zuivelfabriek De Graafstroom
de Paauw

Werken samen met de volgende samenwerkingsverbanden

CIV Groen

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.