De huidige samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs richt zich voornamelijk op het opleiden voor bestaande functies binnen de organisatie. De innovatie- en veranderkracht van bedrijven groeit daarmee niet tot nauwelijks. Een gemiste kans vinden wij. Samen met onze partners creëren wij daarom ‘innovatieve ruimtes’. Waarin studenten, ondernemers en docenten met elkaar werken aan creatieve vraagstukken en oplossingen. Zo werken de Inholland-studenten van de opleiding Food Commerce & Technology (FCT) in hun tweede en vierde studiejaar - naast hun reguliere stages - aan verschillende food-vraagstukken binnen bedrijven.
In samenwerking met bedrijven en/of scholen organiseert FICA netwerkbijeenkomsten, brainstormsessies, symposiums en workshops. Al deze evenementen staan in het teken van kennisuitwisseling, talentontwikkeling en innovatie. Houdt onze evenementen pagina in de gaten voor de aankomende evenementen.
Land | Netherlands |
Provincie | Noord-Holland |
Type samenwerking | Branche/bedrijfsinitiatief |
Onderwijssector | hbo mbo |
Sector | Agrifood Creatieve industrie |
Aandachtsgebieden | (Praktijkgericht) onderzoek Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt Faciliteiten en labs Innovatie van de beroepspraktijk Netwerkvorming Verbeteren van het onderwijs |
Startjaar | 2016 |
E-mailadres | hhuibers@nmkesbaco.com |
Lead partner | Hans Huibers, NMK Esbaco |
AVH Dairy | Analyse Me |
Biorefinerysolution | Bunge Loders Croklaan |
Clusiuscollege | Donny Craves |
Fresh Monkeys | GOURMET |
HAS hogeschool | Hogeschool Van Hall Larenstein |
InHolland | NMK Esbaco |
Oliehoorn | PUURgroenten |
Postma Vleeswaren | Primus Wafer Paper |
Vamo | Van Wijngaarden's Zaanse |
Vreugenhil | Wellantcollege |
Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.