Homepage

Bouwen aan de toekomst

De bouw is sterk in beweging. Mede ten gevolge van de kredietcrisis van de afgelopen 4-5 jaar, heeft de bouwsector forse economische klappen opgelopen. Veel bedrijven zijn gesaneerd, afgeslankt, doorgestart of failliet gegaan. Tegelijkertijd is er een impuls in nieuwe technieken merkbaar, die inspelen op efficiency, duurzaamheid en innovatie. Deze gecombineerde beweging heeft een direct effect op de arbeidsmarktontwikkeling, op korte en langere termijn. In Twente, met een zeer groot aandeel bouwbedrijven, is dit dagelijks merkbaar. Met dit investeringsproject zetten werkgevers, kennisinstellingen en Regio Twente een publiek-private samenwerking op die de bouwopleidingen van ROC van Twente in lijn brengen met de dynamiek van de bouw gerelateerde arbeidsmarkt. Werkveld en onderwijs ontwikkelen
vraag gestuurd nieuwe modules en keuzedelen. De innovaties in product en proces komen binnen één jaar beschikbaar in theorie en praktijk. In initieel en post-initieel onderwijs. Theorie in het opleidingsdeel binnen het ROC en praktische vaardigheden in door het bedrijfsleven ontwikkelde erkende opleidingswerkplaatsen waar de modules en keuzedelen worden uitgevoerd.

Primair doel van de pps is het beter voorbereiden van leerlingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt de huidige werkende in de bouw- en infrabranche opgeleid in de laatste innovaties van product of proces, zodat kennis en vaardigheden aansluiten op de actualiteit binnen de branche. Ten slotte wordt aandacht besteed aan het herijken van onderlinge interactie tussen onderwijs, innovatie en de bouwsector op basis van veranderende werkprocessen, technologische ontwikkelingen en herschikking van onderlinge relaties op de bouwplaats.

Over ons

Land Nederland
Provincie Overijssel
Onderwijssector mbo
Sector Bouw
Tags hybride docent
Aandachtsgebieden Leven lang ontwikkelen
Type samenwerking MBO-initiatief
Startjaar 2015
E-mailadres kanchelon@rocvantwente.nl
Projectleiders Kirsten Anchelon
kanchelon@rocvantwente.nl

Partners

Aannemersbedrijf J. Valk en Zn B.V. Bouwbedrijf Haafkes en zonen
Bouwbedrijf Hegeman Bouwgilde Vakademy (voorheen SWV Opleiding Timmeindustrie)
Bouwmensen Twente/Bouwschool/VVBA Brevink Bouw
IAA Architecten Jansen de Jong Bouw
Kienhuis Bouwmanagement Kormelink Bouw
Loohuis Installatiegroep Nijhuis Bouw BV
Plegt-Vos RIBO
Raab Karcher Regionaal Opleidingencentrum van Twente
Roosdom Tijhuis SPG InfraVak
Saxion Hogeschool Stichting Pioneering
Sylva Bouwgroep Woningstichting Domijn
Woningstichting Tubbergen

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.