Homepage

PPS Aerospace

Bedrijven in midden-Brabant en het ROC Tilburg werken samen aan meer en beter opgeleide luchtvaartonderhoudstechnici. De behoeften van het betrokken bedrijfsleven staan daarbij voorop. Midden-Brabant heeft een sterk ontwikkelde Aerospace- en Maintenance-industrie, stammend uit een lange traditie van machinebouw en -onderhoud voor de textielindustrie. Dit heeft een grote know-how opgeleverd in de bouw en het onderhoud van complexe industriële machines.

De regionale overheden hebben Aerospace en Maintenance aangewezen als speerpuntcluster. De luchtmachtbasis Gilze Rijen en de campusontwikkelingen rondom Gate 2 vormen daarin belangrijke elementen. Bovendien is Defensie als een van de grootste werkgevers in de provincie sterk vertegenwoordigd in Midden-Brabant.

Het high-techkarakter van de luchtvaartsector en de snelheid van de innovatie onderstreept het belang van een effectieve aansluiting met het onderwijs. Nieuwe werknemers moeten beschikken over future-proofskills, zodat zij zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen die in de werkomgeving geïntroduceerd worden.

Het publiek-private samenwerkingsverband heeft de ambitie om de regio nog aantrekkelijker te maken voor zowel studenten die luchtvaarttechnologie en onderhoud willen studeren als voor de bedrijven in deze sector.

Over ons

Land Nederland
Provincie Noord-Brabant
Onderwijssector mbo
Sector High Tech Systems & Materialen
Type samenwerking MBO-initiatief
Startjaar 2014
Projectleider Wim Van der Maas
06-46199441
wvdmaas@onderwijsgroeptilburg.nl

Partners

Aerobearings Europe BV Avans Hogeschool
CEC CZL Tilburg
Daedalus Aviation Group Deltion College
Gate2 B.V. HELIOS aero services B.V
Koninklijke Luchtmacht Lijmacademie
ROC Tilburg StandardAero
Team Turbines Tiat Europe B.V.

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.