De digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie, maar ook in de (off)shore wind, is in volle gang. Dat betekent dat de gevraagde kennis en vaardigheden voor onderhoudsmonteurs is veranderd. Smart Maintenance MBO richt zich op herijken van het curriculum in samenwerking met het bedrijfsleven om technische opleidingen van Smart Maintenance elementen te voorzien. .
Meer mensen enthousiasmeren voor werken in techniek en zo een dreigend tekort in de (maak)industrie in Twente voorkomen.
Proeftuin voor duurzame energie.
Razendsnel slimmer leren innoveren en produceren via dit Smart Industry Fieldlab met professioneel 3D- printen, high-end 3D-scanning, blockchain oplossingen, internet of things en smart systems.
In haar fysieke fieldlab faciliteiten ontwikkelt 3D Medical oplossingen voor gepersonaliseerde zorg door middel van technologieën zoals 3D Imaging en 3D printing. .
Om gezamenlijk te werken aan een weerbare en wendbare arbeidsmarkt hebben onderwijs, overheid en bedrijfsleven de handen ineengeslagen met het Aanvalsplan Arbeidsmarkt.
Acht+ is een (meer)warenhuis onder één dak met MBO Amersfoort waarin entree-studenten een binnenschoolse praktijkopleiding krijgen in een echte winkel. .
De regio Achterhoek richt zich als lerende, innovatieve regio op groei van de economie. Daarvoor wordt geïnvesteerd in vakmanschap en talentontwikkeling.
Het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap pakt het tekort aan technisch personeel aan door middel van om-, bij- en herscholingstrajecten.
Realisatie van een "state of the art” AML-systeem op de Brainport Industries Campus.
AgroLeeft is een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven om genoeg toekomstige studenten, personeel en ondernemers voor de agro- en foodsectoren op te leiden.
De AI-hub Noord-Nederland richt zich op de ontwikkeling van AI-toepassingen op het gebied van landbouw, industrie, energie, maritiem, veiligheid, gezondheid, gebouwde omgeving en mobiliteit.
De AI-hub sluit aan bij reeds bestaande ecosystemen in Noord-Nederland en initieert sector overschrijdende AI-projecten vanuit de behoefte van de bedrijven binnen deze verschillende sectoren.
Hiertoe worden High Impact Programma’s en Learning Communities opgezet.
De AI-hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de regio Utrecht en is de plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De AI-hub focust zich vooral op de thema’s cultuur en media, energie en duurzaamheid, gebouwde omgeving, gezondheid en zorg en mobiliteit.
Ontwikkelen van een open leerplatform met gratis content voor het leren binnen zorg en welzijn.
De arbeidsmarktregio Noordoost-Fryslân ondersteunt inwoners met een toegankelijk loket voor ontwikkel- en leervragen.
ASTA brengt vraag en aanbod in de techniek bij elkaar door het matchen van vacatures en kandidaten.
Anton Tijdink Techniekopleidingen is belangrijk voor het behoud van de metaalbranche in Oost-Gelderland. .
Mechatronica, Mobility Technology, smart / E-mobility, Automotive manufactoring, future powertrains.
TALCOM is de Learning community als ecosysteem waar optimale samenwerking tussen beroeps- en hoger onderwijs, bedrijfsleven, cluster- en branche vertegenwoordigers en onderzoeksinstellingen sinds 2018 vorm krijgt.
BCC is een samenwerkingsverband tussen toonaangevende bedrijven, kennisinstellingen van wereldklasse, nationale brancheverenigingen en overheid.
In het project Be-Boost werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid in de regio Cleantechregio samen aan het opleiden van de technici van de toekomst. .
Om beter in te spelen op de toekomstige vraag gaan mode, haarverzorging, uiterlijke verzorging (beauty) en goud- en zilversmid, uurwerktechnicus en juwelier (design) samen in co-creatie met het werkveld innovatief Beauty & Design onderwijs ontwikkelen.
Het projectvoorstel ‘Beet! Ontwikkeling in de duurzame voedselketen’ is gericht op duurzame
invulling van het landbouw- en voedselsysteem in Brabant. Werknemers met nieuwe kennis en
vaardigheden zijn nodig voor de stap naar een duurzame voedselketen. .
Samenwerkingsverband tussen het MBO, HAN en het logistiek bedrijfsleven om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de vragen van het bedrijfsleven. Hierbij wordt gefocust op: instroom vergroting van logistieke bedrijfsleven, vraaggericht onderwijs vanuit dat bedrijfsleven en onderwijsontwikkeling in de samenwerking met het logistieke bedrijfsleven.
Beyond is een publiek-private samenwerking (pps) van bedrijfsleven, onderwijs, overheid en uitzendbranche die zich richt op de continue ontwikkeling van logistieke competenties bij werknemers in de medical devices en medisch-logistieke branche.
De Big Data Innovatiehub is hét startpunt voor innovatie, onderzoek en kennisuitwisseling rondom big data voor bedrijven, startups en (onderwijs)instellingen in Zuid-Holland.
BIM5 bundelt de krachten van onderwijs, bedrijfsleven en overheid voor een toekomstbestendige (af)bouw- en infrasector in Noordoost-Brabant. .
Binder3D is het fieldlab voor industrieel 3D-printen in de noordelijke provincies. Binden en verbinden zit in ons DNA. Bovendien wordt de Engelse term binder bij 3D printen gebruikt voor het verbinden van poeder tot product. Binder3D dus!
Dankzij ons uitgebreide netwerk en onze succesvolle samenwerkingen wordt Binder3D inmiddels gezien als de spin-in-het-web op het gebied van 3D-printen. Wij willen een brug slaan tussen de MKB-ondernemer en het industrieel 3D printen. Ondernemers die willen starten met of een vervolgstap willen zetten in het 3D-printen kunnen bij ons terecht.
Wij faciliteren en ondersteunen bedrijven bij het realiseren van hun innovatie-ambities. Hier ontdekken bedrijven het 3D-printen en bereiden zij zich voor op de productie- en ontwerpmethoden van morgen. Binder3D verbindt zo ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en industriële experts.
Binder3D maakt de overstap naar industrieel 3D printing voor ondernemers veel eenvoudiger doordat Binder3D op alle vlakken hulp biedt. Of dat nu in 3D engineering of consultancy van onderdelen/projecten is, in de vorm van trainingen voor medewerkers is of dat het bestaat uit productiecapaciteit ter beschikking stellen in de vorm van de 3D printservice. Binder3D helpt uw bedrijf een vliegende start te maken met 3D printen.
Biobased Economie Fryslân laat studenten kennis laten maken en bijdragen aan de ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden op het gebied van Biobased Economy in Friesland.
Biodivers perspectief gaat in drie DemoLeerbedrijven de kennis, kunde en kracht van natuurinclusieve landbouw en inzet van high tech bundelen, delen, versterken en vertalen in natuurinclusief groen onderwijs in de gehele onderwijskolom vmbo-mbo-hbo.
Het verlies aan biodiversiteit is wereldwijd een grotere bedreiging dan de stikstofcrisis. Er wordt dan ook op allerlei gebied beleid ontwikkeld om de biodiversiteit te behouden en weer te herstellen. Om echt impact te creëren is het echter nodig om gebiedsgericht samen te werken met onderwijs, bedrijfsleven en overheid, waarbij we natuurherstel koppelen aan andere maatschappelijke uitdagingen en we ook dit vertaald krijgen binnen de beroepen die hier aan bij kunnen dragen.
Bit Academy is een volledige MBO ICT niveau 4 opleiding.
De Bit Academy Groningen verzorgt samen met het ROC Noorderpoort een volledige MBO opleiding. Het afronden hiervan leidt tot een niveau 4 diploma.
Blockchains veranderen de manier waarop we samenleven en samenwerken. Wij willen deze verandering in de regio Utrecht op een inclusieve manier vormgeven en willen een vernieuwend centrum zijn voor het opbouwen, beschikbaar maken en toepassen van blockchain.
Blockchainlab Drenthe onderzoekt technologie en ontwikkelt eerste versies van toepassingen. Ze doen dat ‘open’: iedereen mag meekijken, meedoen en meedenken.
Bij BlockLab wordt blockchaintechnologie in de praktijk gebracht. In samenwerking met ingenieurs, ontwikkelaars en eindgebruikers bouwen we applicaties om de wereldwijde energietransitie te verbeteren en wereldwijde toeleveringsketens te optimaliseren.
Bij BOOST kunnen inwoners uit de arbeidsmarktregio Helmond en omgeving terecht voor loopbaanbegeleiding, het in beeld brengen van hun talenten, hulp bij het vormgeven van hun CV, opleidingsmogelijkheden en beschikbare subsidies. Werkgevers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor een HR-scan om te kijken naar het ontwikkelpotentieel en -perspectief van personeel.
Bouw Infra mensen Mierlo is sinds 1984 een samenwerkingsverband van regionale bedrijven in de bouw- en infratechniek. We zijn uitgegroeid tot een gedegen opleidingscentrum met een sterke uitstraling en een breed pakket aan mogelijkheden. .
Versterking van de bouw- en infrasector en de Civiele Betonbouw.
Voorbereiding op een dynamische bouw- en infrasector.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Bouwmensen Amersfoort wil graag het loket zijn in de regio voor alles wat betrekking heeft op opleidingen of werk in de bouw. Dit voor zowel jongeren, vakvolwassen onderwijs, werknemers en werkgevers in de bouw. Een nieuwe naam, maar wat blijft zijn de go.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Opleidingsbedrijven voor de bouw bieden zowel BOL als BBL opleidingen in samenwerking met ROC’s en regionale bedrijven.
Brabant Leert helpt alle werkende Brabanders die zich willen laten om- of bijscholen met informatie, een groot aanbod van (online) scholing, persoonlijk advies en begeleiding. Het platform geeft direct toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Noord-Brabant. Deze worden aangeboden door de Brabantse ROC’s, hogescholen, private scholingsaanbieders, en in de toekomst ook de universiteiten.
Brainport Industries Campus is een unieke locatie in de Brainport regio, waar verschillende bedrijven in de hightech maakindustrie, onderwijs- en kennisinstellingen zijn gevestigd. Smart Industry komt hier letterlijk en figuurlijk van de grond, in een geheel circulair gebouw dat modulair is opgezet.
Het Brainport Talent & Skills Akkoord is ondertekend door 230 bestuurders van overheids- en onderwijsinstellingen en bedrijven. In het akkoord zijn de ambities voor de Brainport-regio op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt vastgelegd.
In 2020 hebben we, in samenwerking met onze partners – De Gemeente en Avans – en de leden van ons bestuur, de functie en visie van Breda Circulair helder uiteengezet. We hebben ons ontwikkeld tot een platform voor en door duurzame ondernemers, die willen bijdragen aan de transitie, kennis willen opdoen en de verbinding aangaan met gelijkgestemden op het gebied van circulariteit.
Brightlands Smart Services Campus combines a scientific and business ecosystem with labs that merge innovation and expertise—all in a single strategic location.
CASE heeft als doel maatschappelijke innovatie tot stand brengen vanuit innovatief kunstonderwijs volgens twee thematische lijnen: Onderwijs op het snijvlak van Kunst, Technologie en Wetenschap (OKWT) en Sociaal en ecologisch engagement.
Het Centre for Economic Transformation (CET) biedt een platform waar anders denken over economie vorm krijgt in praktijkgericht onderzoek en onderwijs. We werken samen met bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden, burgers en kennisinstellingen aan economische vraagstukken die leven in de samenleving, nationaal en internationaal. Omdat we verbonden zijn in één groot systeem.
Het Centre of Expertise Applied AI richt zich op het betekenisvol toepassen van AI-technieken in een specifieke context (zorg, accountancy, media, retail, etc.). In zeven labs werken we in co-creatie - samen met het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties - aan innovatie.
Het CoE BBE helpt bedrijven in hun biobased ambities door met hen het HBO onderwijs te vernieuwen en toegepast onderzoek uit te voeren.
Het Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie heeft de ambitie om het kenniscentrum voor de circulaire economie en energietransitie in Noord-Brabant en Zuid-Nederland te zijn.
Het Centre of Expertise Cyber Security (CoECS) van De Haagse Hogeschool richt zich op het verhogen van cybersecurity van organisaties die niet of onvoldoende zijn toegerust op cyberdreigingen.
Delta Platform faciliteert lectoren en onderzoekers van hogescholen om samen met partners uit wetenschap, markt, overheid en maatschappij praktijkgericht onderzoek in te zetten voor complexe watergerelateerde gebiedsopgaven.
Het kenniscentrum Digital Operations & Finance onderzoekt hoe we data en digitale technologie kunnen inzetten voor een duurzame economie. .
De ondernemende kracht van familiebedrijven versterken door kennisontwikkeling en kennisvalorisatie vanuit verschillende onderzoeksperspectieven.
CoECI zet creativiteit (kunst, media, design, technologie) in bij het vormgeven van de grote maatschappelijke transities. Via onze methoden, strategieën, producten en diensten willen we burgers een handelingsperspectief bieden in de door digitalisering veranderende samenleving.
Kennis op het gebied van circulariteit en duurzaamheid komt samen in het Centre of Expertise for Sustainable & Circular Transitions. .
Gelijkwaardige kansen voor studenten en professionals creëren en rechtvaardigen. .
Bestuur in de 21e eeuw: inzicht en kennis voorbij de grenzen van de natiestaat.
Het HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen (CoE KK) draagt bij aan een vitale samenleving en een kwalitatief goed leefklimaat in deze kernen. Dat doet het expertisecentrum door innovatieve oplossingen aan te dragen. En door sociale werkers te professionaliseren.
.
Kenniscentrum Mission Zero heeft een duidelijke missie: een economie realiseren die draait op duurzame energie en herbruikbare grondstoffen en materialen.
Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn draagt bij aan een gezonde en inclusieve samenleving. Eentje waarin zorgen voor jezelf én de ander hét middel is om samen verder te komen. .
Werken aan een duurzame en slimme stad, waar mensen gezond en veilig samen kunnen leven.
Het Centre of Expertise Smart Sustainable Manufacturing wil aan de hand van vraaggestuurd onderzoek bijdragen aan het verduurzamen van voortbrengingsprocessen van producten en diensten. .
Duurzame en innovatieve ontwikkeling van het domein Leisure, Tourism en Hospitality.
Het Centre of Expertise Urban Education wil door middel van praktijkgericht onderzoek bijdragen aan de ontwikkeling van inclusieve leer- en ontwikkeltrajecten die de kansen voor jeugdigen en (toekomstige) professionals in de grootstedelijke omgeving verst.
Het Centre of Expertise onderzoekt, ontwerpt en realiseert sociale innovaties voor grootstedelijke uitdagingen.
De HvA onderzoekt onder de naam Urban Vitality hoe het stadsbewoners kan helpen vitaal te zijn, te worden of te blijven. Heel concreet, in wijken, op scholen en bij sportverenigingen.
Amsterdam bruist. Al eeuwen. En dat houden we graag zo. Daarom onderzoekt het Centre of Expertise Urban Vitality (CoE UV) hoe zij stadsbewoners kan helpen vitaal en gezond te worden of te blijven. In wijken, op scholen en bij sportverenigingen.
Het Centre of Expertise Water Technology (CEW) is hét kennis- en innovatiecentrum voor toegepast onderzoek en productontwikkeling op het gebied van watertechnologie.
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een toonaangevend nationaal en Europees instituut op het gebied van informatietechnologie. Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met data- en IT-oplossingen.
Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Bio Sciences is een katalysator van deze samenwerking met een hoofdrol voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), in het bijzonder het Middelbaar Laboratoriumonderwijs (MLO) en de analist.
Het CIVIL heeft als taak de deskundigheid van het onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen. Het centrum zet activiteiten op die ervoor zorgen dat meer jongeren kiezen voor een opleiding in de installatietechniek. Met nieuwe technieken en methoden wordt de "installateur van morgen" opgeleid.
Stimuleren en promoten van innovatief vakmanschap en het overbrengen van de passie voor (slimme) techniek.
Praktijkgerichte opleidingen in samenwerking met logistieke bedrijven.
Het CTT wordt mede op initiatief en in samenwerking met het bedrijfsleven vormgegeven om het technische beroepsonderwijs in Zeeuws Vlaanderen te behouden en om, binnen het concept van outdoor & indoor learning, de toekomstige en
huidige technische medewerker duurzaam en op vernieuwende wijze op te leiden. .
De alliantie Chemelot Circular Hub is ervan overtuigd dat dit dé plek in Europa is, waar de transitie naar het gebruik van circulaire grondstoffen succesvol zal zijn. Het is de uitkomst van het Interbestuurlijk Programma, waarmee een belangrijke basis wordt gelegd voor de circulaire samenleving en de toekomst van volgende generaties.
CITC implementeert de chiptechnologie die noodzakelijk is om de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw het hoofd te bieden.
Course of social circular economy in food industry
.
In CIRCOLLAB identificeren de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Windesheim en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten samen met 32 partners welke technologische, sociale, economische en creatieve innovaties in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) nodig zijn om de circulaire transitie in een stroomversnelling te brengen. Deze versnelling realiseren we door interdisciplinair praktijkgericht onderzoek om innovaties door te ontwikkelen en op te schalen, en kennis te delen rondom circulair denken en doen, samenwerken, menselijk kapitaal en ondernemen.
Het businessplan van RIF Circulaire Economie in de Creatieve- & Maakindustrie is een uniek programma in en rondom de arbeidsmarktregio Werk in Zicht, bestaande uit Groningen en Noord-Drenthe. Penvoerder en trekker Alfa-college werkt samen met 21 aangesloten bedrijvenpartners in de creatieve en maakindustrie, publieke instanties zoals House of Design, gemeente Groningen en kennispartners Hanzehogeschool, Minerva en Noorderpoort in de regio aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie.
De Circulaire Regionale Economie is de toekomst. Vakmensen moeten meer in hun mars hebben dan alleen vakkennis en -vaardigheden. De PPS Circulaire Regionale Economie gaat werken aan een practoraat, circulariteit in het curriculum, een keuzedeel Duurzaamheid en een regionale doorlopende leerlijn om ROC-studenten op deze toekomstige circulaire economie voor te bereiden. .
De regio, die zich typeert als een mkb-regio, heeft behoefte aan werknemers die mee veranderen met nieuwe ontwikkelingen, multi-inzetbaar zijn en beschikken over 21st century skills.
De Metropoolregio Amsterdam wil in 2050 klimaatneutraal, circulair en klimaatbestendig zijn. Bij het Centre of Expertise (CoE) City Net Zero dragen we hieraan bij met partners uit onderzoek, onderwijs, overheid en bedrijven.
Vernieuwing van alle opleidingen elektro- en installatietechniek en vakrichtingen binnen de Duurzaamheidsfabriek.
CIV Groen is de samenwerking van ondernemers, onderwijs en overheid op het gebied van praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.
Realiseren van een duurzaam regionaal publiek private samenwerking, dat in bedrijfscontext onderzoekt hoe hybride leer- en werkvormen een bijdrage kunnen leveren aan het voorbereiden en versterking van flexibiliteit en wendbaarheid van studenten niveau 1 en 2 en werknemers met minimaal loopbaanperspectief.
Het CIV biedt het platform voor samenwerking tussen onderwijs en de maakindustrie in Noord- en Midden-Limburg. .
Gezamenlijk opleiden van operators en onderhoudsmedewerkers voor de Proces, Petrochemische industrie en de Energiesector
Projecten
1) Plant of the Future
2) RDM Training Plant.
Het CIV NDSM is een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven dat tot doel heeft een duurzame (circulaire), lerende, innovatieve gemeenschap te creëren op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord.
Talentencentrum waar studenten en medewerkers in de tuinbouw uitgroeien tot innovatieve vakkrachten.
Het CIV Vitaliteit en Leefstijl bevordert een duurzaam, gezonde en actieve leefstijl van Limburgers.
Stimuleert de ontwikkeling van watergerelateerde technologieën en innovatief vakmanschap bij zowel jongeren als werkenden in de watersector.
Het CIV Welzijn & Zorg werkt aan welzijn- en zorgoplossingen van de toekomst. En zorgt voor de ontwikkeling en groei van medewerkers zodat zij nu al kunnen bijdragen aan deze oplossingen.
Het CIV WPL/OiS/YOULP geeft een belangrijke impuls aan de kwaliteit van de hele Zuid-Limburgse kinderopvang (6 partners) en het (basis)onderwijs (5 partners), passend binnen de snel veranderende ontwikkelingen van brede scholen / IKC’s.
Wij zijn Civilion, hét opleidingsinstituut dat in heel Nederland studenten opleidt tot waar vakpersoneel in de Civiele Bouw. .
CIVON is het innovatiecentrum van en voor ondernemers, waar onderwijs en ondernemers experimenteren, creëren en innoveren in de (Smart)industrie.
CLIC-IT is een consortium van bestaande en startende learning communities die zich bezig houden met allerlei vraagstukken rondom de digitale transformatie, waaronder cybersecurity.
Cloud Engineering richt zich op het versterken en intensiveren van samenwerking tussen onderwijs,
regionaal bedrijfsleven en gemeenten om de ICT-opleidingen beter aan te laten sluiten op de eisen en wensen van de betrokken bedrijven en de sector. .
Cloud IT Academy wordt gevormd door succesvolle werkgevers die een uitdagende baan in de cloud voor je hebben en je begeleiden in de beroepspraktijk. .
Co-Teach Informatica biedt een oplossing voor scholen die graag het vak Informatica in de bovenbouw van havo/vwo willen behouden of starten, door te werken met IT-professionals die als gastdocenten optreden. Co-Teach Informatica is een samenwerkingsverband van de Universiteit Utrecht, Universiteit Twente en Vrije Universiteit Amsterdam, om bij .
Versterken van de economische en maatschappelijke positie van de moderne chemie en materialenontwikkeling en voortrekkersrol in de human capital agenda voor de (EU)regio in de transitie naar een circulaire economie.
Het HAN BioCentre is een expertisecentrum voor Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voeren onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit binnen de thema's biobased economy (bioraffinage en fermentatie), drug discovery en data science / bio-informatica. .
Met het kenniscentrum Health Innovation willen we impact hebben op de gezondheid van kwetsbare doelgroepen in de regio als ook op de gezondheid van studenten en medewerkers in de eigen organisatie. .
Bij Centre of Expertise (CoE) HRTech werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam – vanuit verschillende vakgebieden – samen met ondernemers aan de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en digitalisering. Dit doen we met praktijkgericht onderzoek en projecten rond technische innovaties. De ontwikkelde kennis wordt breed gedeeld, toegepast in de stad en haven van Rotterdam én gebruikt om ons techniekonderwijs te vernieuwen. Ook hebben we op de campus van RDM Rotterdam een leerwerkomgeving ingericht – met allerlei labs en werkplaatsen – die lijkt op de praktijk, en maken we jongeren enthousiast voor een techniekstudie.
Het CoE KennisDC Logistiek helpt de logistieke sector naar the next level. We verbinden, on- en offline, het bedrijfsleven, onderwijs en overheid door het delen van kennis en talent. .
Verbetering van de revalidatiezorg.
CoP, heeft als doel een ecosysteem van lerend werken en werkend leren te ontwikkelen op Brightlands Chemelot Campus.
Bij het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) combineren en delen we kennis & expertise op het gebied van reparatie en onderhoud van composieten en hybride constructies.
Connect.frl is de noordelijke community om ICT talent, bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar in contact te brengen en te houden. Concreet is Connect.frl een stichting die als doel heeft het aanwezige IT-talent voor het Noorden te behouden.
De afgelopen decennia is de land- en tuinbouw sterk gericht geweest op kostenverlaging en productieverhoging. Door de snelle professionalisering en inzet van steeds geavanceerdere machines, een toenemend gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en krachtvoer is er een drastische kostenverlaging en productieverhoging gerealiseerd. Deze ontwikkeling in Nederland is ten koste gegaan van biodiversiteit, het milieu, kwaliteit van drinkwater en de aantrekkelijkheid van het landschap. In de loop van de tijd is ook door de verstedelijking en de afname van de agrarische beroepsbevolking een ruime afstand ontstaan tussen boeren en burgers.
Consortium gaat aan de slag met digitalisering breed mkb & cybersecurity in de provincies Gelderland en Overijssel.
Consortium Chill richt zich op de circulaire transitie van materialen en grondstoffen.
Consortium Circular Economy is actief op de transities rond Duurzaamheid en Circulariteit.
Consortium Greenwise Campus gaat aan de slag met de Transitie naar een circulaire en digitale industrie (circulair, smart en connected). .
Het Consortium Melkvee & Business richt zicht op het versterken van het imago van de agrofoodsector in Friesland, Flevoland en Foodvalley. Hieronder valt het focussen op 'goed werkgeverschap' in de breedste betekenis van dit begrip, het realiseren van aantrekkelijk en actueel beroepsonderwijs met gebruikmaking van elkaars expertise, faciliteiten en netwerken.
RDM Centre of Expertise zet zich in op de Energietransitie in de haven. .
SEECE gaat aan de slag met het thema Energietransitie en opgave gebouwde omgeving.
Voldoen aan groeiende vraag naar excellente kleermakers.
ROC Friese Poort heeft het initiatief Cyber@Work opgericht met als doel dat studenten veilig kunnen functioneren in de digitale wereld. In alle beroepsopleidingen wordt er aandacht besteed en cyber security.
Cybernetwerk Utrecht is een samenwerkingsverband dat midden- en kleinbedrijf in de stad Utrecht (en regio) bewust wil maken van de risico’s die cybercriminaliteit voor de bedrijfsvoering kunnen vormen.
Voorheen: Practoraat Zorg& (Sensor) technologie
D•Care Lab vormt een uniek onderzoeks- en opleidingscentrum. .
De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een platform waar overheden, private partijen, kennisinstellingen en burgers samenwerken aan de ontwikkeling van ‘evidence based’ ontwerpprincipes voor gezond stedelijk leven.
Dcypher is het cybersecurity samenwerkingsplatform voor onderzoek en innovatie in Nederland. De missie van dcypher is het verdiepen en verbreden van de ontwikkeling en toepassing van expertise op het gebied van cybersecurity. Met als doel om een hoogwaardige autonome kennispositie in Nederland te ontwikkelen om de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering veilig te kunnen verzilveren. .
Studenten mbo en hbo worden opgeleid in een innovatieve leeromgeving, een lab,
waarin praktijk en opleiding met elkaar zijn verbonden.
De Circulaire Sprong is een consortium van (mkb)-intermediairs, kennisinstellingen en overheden met als doel een praktijkonderzoekgerichte bijdrage te leveren aan de (industriële) circulaire transitie.
De Duurzaamheidsfabriek biedt, met zijn unieke dynamiek en faciliteiten, ruimte aan innoveren en een leven lang ontwikkelen. Bedrijven uit de regio en daarbuiten zijn nauw betrokken bij de fabriek en maken gebruik van de faciliteiten om hun medewerkers op te leiden, voor kennisdeling en ontmoeting en als inspirerende setting voor hun innovatieve projecten.
Op de Business Innovation Campus komen ondernemers, onderwijs, studenten en overheid samen. Hier worden nieuwe businessmodellen, producten en diensten met veelal schaalbare IT-Tech, ontwikkeld.
'De Nieuwe Medewerker in de VVT' bereidt reguliere studenten, zij-instromers, herintreders in het mbo en zorgmedewerkers voor op de VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) van nu en in de toekomst en zorgt ervoor dat zij zich continue blijven ontwikkelen. .
De Riverboard is een samenwerking tussen ondernemers, gemeenten, provincie, onderwijs en maatschappelijke instellingen die een ‘boost’ willen geven aan de welvaart en het welzijn van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.
Het onderwijsprogramma “De Rotterdamse Plus” heeft als doel meer medewerkers met een mbo-niveau 2 opleiding een plek te geven in de verpleeghuiszorg in de regio Rotterdam.
De Techniek Academie is een leerwerktraject, waarbij studenten drie dagen per week bij een bedrijf werkzaam zijn en twee dagen op de academie doorbrengen.
Vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen voor vakmensen.
Het doorontwikkelen van De Technische richting een specialistisch centrum voor innovatie en beroepsonderwijs (learning community) voor de gebouwde omgeving (van de toekomst) opdat er blijvend goed gekwalificeerde vakkrachten worden opgeleid middels een flexibel, modulair en interdisciplinair onderwijsmodel.
De Vitaliteitscampus heeft tot doel het realiseren van wendbaar en toekomstbestendig mbo-beroepsonderwijs dat T-shaped professionals opleidt of bijschoolt op het gebied van Sport & Bewegen en Zorg & Welzijn, zodat deze beter aansluiten bij de vragen van het werkveld en de behoefte en vraagstukken vanuit de maatschappij.
Water als verbinding - Vandaag de (water)professionals opleiden waar de markt morgen om vraagt.
Deventer Informatiestad is een organisatie voor en door bedrijven in de Deventer informatiesector. Samen werken zij aan meer business en werkgelegenheid.
Website: www.digilabflevoland.nl
E-mailadres: info@digilabflevoland.nl.
Website: www.digilab.nl
E-mailadres: info@digilab.nl.
DFC gelooft in de duurzame en circulaire productie van composieten. Alle materialen moeten uiteindelijk worden hergebruikt en gerecycled. Om dit te bereiken zullen we disruptief moeten werken. Daarbij staan de principes van de 'digitale onderneming' centraal.
Consortium Digital Industry Boost werkt aan een Brabantse impuls op digitalisering.
Digital Operations Centre is een publiek-privaat samenwerkingsprogramma van ROC Mondriaan, bedrijven, gemeenten, TU Delft, HBO, VO en brancheorganisaties. Het project richt zich op het opleiden van de ‘future technician’ in High Tech en ICT.
De Digital Society Hub is een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen. Het is een innovatiewerkplaats waar studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers met elkaar werken aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. .
De Digital Society School is een onderwijsvorm binnen de Hogeschool van Amsterdam, waarbij studenten samen met onderzoekers en bedrijven werken aan digitale oplossingen voor problemen in de samenleving. .
Het lab werkt in samenwerking met Provincie Utrecht aan slimme opbouw en inzet van digital twins. Het doel van het lab is om op een methodische wijze kennis rondom digital twins te verrijken en in te zetten om meer bewustzijn te genereren onder docenten, onderzoekers, studenten en de beroepspraktijk.
Digitale Academie Noord-Nederland is een online platform waar alle opleidingen digitale vaardigheden uit Noord-Nederland een plek kunnen krijgen,.
In de Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen (DWAN) wordt het MKB ondersteunt in digitalisering en bedrijfsprocessen, door studenten vanuit het MBO, HBO en WO.
Website: www.mkbdatalablimburg.nl
E-mailadres: info@digitalewerkplaatsen.nl.
Website: www.digilinkdrenthe.nl/
E-mailadres: edwin.elferink@nhlstenden.com.
Website: www.digitalewerkplaats.frl
E-mailadres: harjan.jalvingh@nhlstenden.com.
Website: www.mijnbedrijfdigitaliseren.nl/
E-mailadres: info@mijnbedrijfdigitaliseren.nl.
Website: www.digilabrivierenland.nl
E-mailadres: info@digilabrivierenland.nl.
De Digitale Werkplaats Noordoost-Brabant is een digital agency, gevestigd in het voormalig Grasso gebouw te ‘s-Hertogenbosch. De Digitale Werkplaats is de plek voor digitaliseringsvraagstukken vanuit het MKB. Studenten, docenten en mkb-ondernemers werken samen aan data- of automatiseringsvraagstukken. Je krijgt als mkb’er praktische adviezen over het inzetten van data en/of automatisering in uw bedrijfsvoering. Zo wordt je een stap verder geholpen in de digitale wereld.
Website: www.digitalewerkplaatsstedendriehoek.nl
E-mailadres: info@digitalewerkplaatscleantech.nl.
Website: www.digitalewerkplaatstwente.nl
E-mailadres: info@digitalewerkplaatstwente.nl.
Website: www.mkbwerkplaatsutrecht.nl/
Contact: mkbwerkplaatsutrecht.nl/aanmelden/
.
Website: www.digiwerkplaatsmkb.nl
E-mailadres:
info@digiwerkplaatsmkb.nl.
Digitalisering heeft steeds meer impact op de maatschappij. Hiervoor is het noodzakelijk als MBO ICT de verbinding te maken met het bedrijfsleven en de maatschappij om de kennis en vaardigheden o.h.g.v. digitalisering te verbeteren.
Dockwize is er voor degene die vernieuwt. Voor wie uitziet naar een volgende stap. Wij bieden programma’s aan voor studenten, startups en innovators. Zorgen voor huisvesting, een thuisbasis van waaruit (jonge) ondernemers kunnen groeien. We organiseren events om het netwerk te verbinden en te versterken. We kennen de snelste weg naar financiering en zien onderzoek en onderwijs als een hulpmiddel bij vooruitgang. We versnellen in de route naar innovatie en vernieuwing, met name in de transities rondom, voedsel, water en energie. Daadkrachtig en in verbinding met onze partners. Directe impact op het Zeeuwse innovatievermogen en de Zeeuwse economie, voelbaar en zichtbaar. Als regisserende aanjager in het innovatieve ecosysteem van Zeeland.
Dudoc XO richt zich op het verhogen van de instroom van studenten en personeel in de technieksector in Noord-Holland.
Dutch Growth Factory versnelt jouw ideeën naar de markt. Hierbij richt Dutch Growth Factory zich op de ontwikkeling van digitale en circulaire producten en productieprocessen voor regionale en internationale maakbedrijven (scale-ups, mkb, multinationals). Samen met koplopers realiseren wij doorbraken.
.
Het Dutch Innovation Park is de plek in de Randstad waar digitale vernieuwers zich inzetten voor de maatschappij. Deze business driven regiocampus in Zuid-Holland stimuleert en faciliteert ontmoeten, open innoveren en een leven lang ontwikkelen.
Het stimuleren en ontwikkelen van de Nederlandse industrie tot wereldmarktleider op het gebied van optica en optomechatronica.
Duurzame verdienmodellen in de foodketens in de regio Zuidwest Drenthe.
De huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en elektrificatie, vragen om nieuwe
kennis en vaardigheden bij studenten en medewerkers ten opzichte van die van de conventionele
mobiliteitssector (benzineauto's). Er is momenteel sprake van een kwantitatieve- en kwalitatieve
mismatch: er zijn te weinig goed opgeleide medewerkers voor de automotive branche.
Met het programma Duurzame Inzetbaarheid Brainport Regio worden bedrijven, onderwijs en overheden uit het ecosysteem samengebracht en wordt de mismatch in ongeschoold en laaggeschoold werk aangepakt.
Het doel van Economie071 is het versterken van de economie in de Leidse regio. Er wordt samengewerkt met zes gemeenten, ondernemersverernigingen en onderwijs- en kennisinstellingen. Er zijn concrete projecten zoals de Stagewijzer071, ICT Praktijk Academie Leidse regio en Human Capital Actieplan Leidse regio.
Educating people for the future of smart agri business zet zich in voor voor een betere aansluiting tussen het mbo-onderwijs en de arbeidsmarkt om ervoor te zorgen dat afgestudeerde studenten direct effectief inzetbaar zijn op de agrarische arbeidsmarkt.
Entrance Centre of Expertise Energy wil de overgang naar een schone en betaalbare energievoorziening versnellen.
Met EiB wordt de ontwikkelde slagkracht in en om de groene sector uitgebreid naar alle uitstroomrichtingen.
Entree leert op de werkplek’ is gericht op de samenwerking tussen de docenten en Entree studenten en bedrijven en instellingen in de regio. Het doel is het creëren van een sluitend onderwijs- en begeleidingsaanbod voor Entree studenten. Daarmee stijgt de kans op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. .
Ondernemers, onderwijs en overheid, (o.a. de gemeente Midden-Delfland), werken intensief samen aan kennisontwikkeling en innovatie voor de hippische sector. .
In de Stichting Equestrum werken sinds 2016 bedrijven, onderwijs en overheden in de regio
Rijnmond/Haaglanden samen aan innovatie en talent in de hippische sector. De focus ligt op
paardenwelzijn en het meetbaar maken daarvan (meten = weten), één van de grootste
uitdagingen voor deze mooie internationale sector van (top)sport en recreatie. De kennis en
competenties van de studenten moeten aansluiten op deze behoefte van de sector.
Erasmus Centre for Data Analytics is a flagship centre for cross-disciplinary insight based at the Erasmus University Rotterdam. We aim to explore data analytics, artificial intelligence and digital transformation with the goal of developing solutions to .
Praktijkgerichte BBL opleidingen voor de toppers die de bouw-, tegelzet- of schildersbranche in willen. Schrijf je in en ga direct aan het werk.
Ewa Haagland heeft als doel om de arbeidsparticipatie van jongeren uit de entreeopleiding van ROC Mondriaan, en andere mensen met een afstand tot werk, te bevorderen en zo te zorgen voor goede kandidaten voor de bedrijven in de regio.
Excellent Vastgoedonderhoud richt zich op het opleiden van voldoende studenten vastgoedonderhoud voor de arbeidsmarkt van morgen.
Binnen de HvA gebeurt al veel op het gebied van Artificiële Intelligentie. Het Centre of Expertise (in oprichting) bestaat uit verscheidene labs, waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.
Hogeschool Rotterdam heeft het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) opgericht om de wicked problems op te pakken. En samen met studenten, docenten en partners van Zuid, te werken aan innovatieve oplossingen voor die uitdagingen.
Het expertisecentrum van Innovatieve Zorg en technologie draag bij aan een toekomstbestendige, met technologie ondersteunde zorgpraktijk.
Korte omschrijving: Het Expertiselab voor Precisietechniek (kortweg ECP) is thans gehuisvest binnen de RDM-campus, maar zal op korte termijn haar intrek nemen in het voormalige ONS-gebouw in Schiedam. Vanuit die locatie worden in het kader van LLO diverse BBL-opleidingen verzorgd, vindt her- om- en bijscholing plaats en zal het ECP dienen als kenniscentrum op het gebied van precisietechniek (sector Metaalbewerken). .
Extra strong richt zich op een betere aansluiting van onderwijs en praktijk in de sector zorg en welzijn. .
OOM, FME.
Bedrijven hebben behoefte aan innovatieve bedrijfscultuur waarin medewerkers openstaan voor vernieuwing. Het onderwijs heeft innovatieve bedrijven nodig om studenten en docenten leerzame praktijkopdrachten te bieden. Uit deze behoeftes is FICA in 2016 ont.
In Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal. .
Het doel van een fieldlab is radicaal: onderhoud voor chemiebedrijven 100% voorspelbaar maken.
ACM3 ondersteunt bedrijven bij de ontwikkeling van systemen, die zijn gemaakt van composiet en/of metaal.
Op initiatief van de Stichting Fieldlab Industrial Robotics is het Nederlands Instituut voor Industriële Robotica (NIvIR) opgezet. Dit instituut heeft als doelstelling het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren en te ondersteunen bij de toepassing van industriële robotisering. Dit doet het NIvIR ...
Ontwikkeling door onderzoek, verspreiding door bijdragen aan opleiden en kwaliteitsborging door persoonscertificering van kennis op het gebied van industriële robotica.
Het Fieldlab werk aan het opzetten van nieuwe waardeketens waarin mono en multi-materiaal 3D printen een belangrijke rol spelen, zoals bijvoorbeeld in de high tech industrie en de medische sector. .
Fieldlab Robotica NH richt zich op de opgave om de uitstroom van goed opgeleide mbo-technici in het komende decennium te vergroten in de regio Zaanstreek-Waterland.
Field Lab Robotics is het onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van industriële robotisering in Limburg.
Slim onderhoud op afstand is voor de maritieme sector een ‘nobrainer’. Wanneer je onderhoud van schepen, maritieme installaties en onderdelen 100% voorspelbaar kan maken voor beheerders aan de wal zijn de voordelen evident. .
Dit initiatief verenigt de Nederlandse offshore windsector (industrie, onderwijs en kennisinstituten) in het bereiken van betere prestaties van offshore windenergie.
FIWARE labs zitten over de hele wereld. In FIWARE labs worden lokale digitale bedrijven geholpen bij het meegaan in de digitale economie. In Nederland is er één FIWARE lab onder de stichting Future City. Hierbij zijn zowel gemeenten als bedrijven betrokken.
Flevoland Circulair in Denken en Doen gaat aan de slag met de ‘Circulaire transitie van het bedrijfsleven en de gebouwde omgeving.’.
Flevoland Circulair in Denken en Doen gaat aan de slag met de ‘Circulaire transitie van het bedrijfsleven en de gebouwde omgeving.’ Voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt naar circulariteit zijn algemene circulaire competenties van belang. De circular skills zijn om deze reden een onderdeel van het programma Circulaire Regionale Economie. Deze skills zijn onderdeel van alle opleidingen binnen het ROC van Flevoland en kunnen d.m.v. het consortium ingevoerd worden via Talentontwikkeling met wetenschap en techniek) in de kinderopvang en PO. De beroepen kennen hun eigen invulling van circulair denken en doen. Dit consortium zorgt ervoor ook de vak specifieke competenties voor de vliegtuig industrie, de bouw en handel en ondernemen een goede plaats krijgen. .
Flevoland Circulair in Denken en Doen gaat aan de slag met de ‘Circulaire transitie van het bedrijfsleven en de gebouwde omgeving.’ Voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt naar circulariteit zijn algemene circulaire competenties van belang. De circular skills zijn om deze reden een onderdeel van het programma Circulaire Regionale Economie. Deze skills zijn onderdeel van alle opleidingen binnen het ROC van Flevoland en kunnen d.m.v. het consortium ingevoerd worden via Talentontwikkeling met wetenschap en techniek) in de kinderopvang en PO. De beroepen kennen hun eigen invulling van circulair denken en doen. Dit consortium zorgt ervoor ook de vak specifieke competenties voor de vliegtuig industrie, de bouw en handel en ondernemen een goede plaats krijgen. .
Door de toenemende eisen van afnemers moeten fabrikanten van high-tech producten steeds vaker verschillende en complexe producten, met laag volume, tegen zo laag mogelijke kosten produceren. .
Flow Center of Excellence (FCoE) biedt een platform om innovatie en educatie te faciliteren, te ondersteunen en waar mogelijk ook te verbinden. .
Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) verbindt hoger beroepsonderwijs aan het bedrijfsleven. Samen doen we onderzoek en ontwikkelen we innovatieve technologieën, waarvan onderwijs én bedrijfsleven beter worden. .
Het Fontys ICT InnovationLab is een hybride leeromgeving met ruimte voor het experiment en voor het verkennen van alle mogelijke ideeën voor praktijkgerichte onderzoeksvragen binnen het ICT-domein. In hybride teams werken studenten, docenten, Lectoraten, .
Het Kenniscentrum Applied AI For Society verenigt de brede expertise van Fontys op het vlak van toegepaste AI. Binnen het centrum komen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen en werken we aan een toekomst waarin AI betrouwbaar, duurzaam en veilig ingezet wordt en bijdraagt aan een positieve impact op onze samenleving en beroepspraktijk.
Een opleidingsplek waar de nieuwe BOL 2 en BOL 3 opleiding (food)operator A/B, met theorie en praktijklessen wordt gegeven.
Food Production Cluster wil samen met studenten en bedrijven in Nijkerk en omgeving de vooruitzichten van duurzame voeding wereldwijd verbeteren.
De Food Innovation richt zich op het ontwikkelen van een lerend werken mbo-opleiding Levensmiddelentechnologie in nauwe samenwerking tussen MBO, HBO en bedrijfsleven. .
Een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven.
Foodlab Limburg is een samenwerking van bedrijven in de food- en hospitality-sector, de provincie en het mbo-onderwijs in Limburg. Het Foodlab enthousiasmeert en leidt studenten op voor een carrière in de levendige horeca en foodbranche. .
Freshteq staat voor Smart Industry in de internationale tuinbouw. Digitale technologie biedt ook voor de tuinbouw volop innovatieve mogelijkheden. Dit fieldlab onderzoekt hoe digitalisering in de kas een plek kan krijgen.
.
De Fruit Tech Campus maakt werk van de vernieuwing van fruitonderwijs! Zo kunnen we de beschikbaarheid van voldoende talent met de juiste kennis en kunde voor onze fruitsector verhogen.
In het Future Care Lab in Amersfoort kan iedereen ervaren hoe zorgtechnologie bij kan dragen aan meer eigen regie. In het lab wordt zichtbaar en tastbaar hoe technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, hoe mensgerichte technologie cliënten met een verstandelijke beperking meer eigen regie geeft en hoe behandeling en thuismonitoring verplaatst wordt van het ziekenhuis naar thuis. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan cliënten en hun sociale omgeving.
ROC Midden Nederland heeft aan de Vondellaan in Utrecht de Future Care Labs ontwikkeld. Dit zijn drie Labs: het Learning lab, het Technology lab en het Experience Lab. Met het leren in de Labs wordt zorgtechnologie in het DNA van de zorg- en welzijnsopleidingen geplaatst. In de Labs kunnen onze studenten en de huidige zorg- en welzijnsprofessionals kennis maken met de zorg en de nieuwe technologieën.
FutureTec draagt bij aan innovatief techniek onderwijs voor de Hightech Maakindustrie door een sterk en duurzaam ecosysteem te creëren. Tevens geeft FutureTec invulling aan het “Leven Lang Ontwikkelen” van medewerkers.
Duurzame alternatieven om landelijk de toonaangevende regio te blijven op het gebied van energie.
Het project Gas erop! Samen werken aan de energietransitie richt zich op reskilling en upskilling van ervaren medewerkers binnen een installatietechnisch bedrijf.
Begin 2021 zijn Friesland College en ROC Friese Poort gestart met het programma, dat onderdeel
is van het provinciaal actieplan Toekomstbestendige Banen. Binnen deze actielijn wordt gewerkt
aan het vinden, binden, boeien en behouden van medewerkers in de gastvrijheidssector.
Door Gebouwde Omgeving Limburg (GOL) wordt de medewerker van de toekomst voor de Limburgse
bouwsector opgeleid/bijgeschoold op basis van een hybride model.
Generation Food richt zich op het opleiden van studenten voor de foodbranche van de toekomst. Hierbij wordt met name ingezet op het creëren van betere matches tussen vraag en aanbod van personeel in een branche waarbinnen de scheidslijnen tussen de verschillende foodsectoren aan het vervagen zijn. .
Met het programma Generation Hospitality gaat Noorderpoort samen met de sector in Groningen bijdragen aan het versterken, doorontwikkelen en de groei van de vrijetijdseconomie in Groningen en Noord-Drenthe.
Het projectvoorstel ‘Geodesi en Geo-ICT’ van het ROC Midden Nederland is gericht op het
verbeteren van de in- en uitstroom van personeel in de Geodesi en Geo-ICT branche. De sector
heeft behoefte aan meer en beter opgeleid personeel. De kennis en competenties van de
studenten moeten aansluiten op de behoefte van de sector. .
Het project ‘Gezond Stedelijk Leven’ is een cross-over samenwerking tussen verschillende
colleges van ROC Midden Nederland (de colleges Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Beauty) en
hun praktijkpartners in de regio. Het doel is om professionals op te leiden voor de integrale
gezondheidszorg van de toekomst en gezamenlijk de vitaliteit van de samenleving te
bevorderen.
GO2 richt zich op het aanpakken van de mismatch op de arbeidsmarkt van de sierteeltsector in de regio Aalsmeer.
BOUWENDNEDERLAND.
GOBouw richt zich op het uitwerken en implementeren van innovatieve oplossingen in de bouw.
Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt sterk toe. Een groot deel van hen woont thuis. In onze omgeving krijgen we dus steeds meer te maken met dementie. Niet alleen de (toekomstige) professionals in de zorg, maar ook binnen de familie, vriendenkring, in de wijk, bij een vereniging of in winkels. Binnen het lectoraat Goed Leven met Dementie vinden we het belangrijk dat er naast de uitdagingen die dementie met zich meebrengt, ook aandacht is voor wat er wél kan. Aandacht voor behoud van autonomie, inclusie, participatie, waardigheid, welbevinden en zingeving. We doen praktijkgericht onderzoek en verbinden dit met het onderwijs. Zo kunnen (toekomstige) professionals de meest recente onderzoeksbevindingen meenemen in hun professionele ontwikkeling. Op deze manier dragen we bij aan een goed leven met dementie.
The world is rapidly urbanising. At the same time, the relationship between citizens and city management is changing. How do we deal with diversity and inequality and ensure social mobility, security, participation opportunities and sufficient housing? Together with urban parties, the Centre of Expertise for Governance of Urban Transitions conducts practice-oriented research based on social issues and new forms of governance that reflect the transitions the city is facing.
GPX groepsmeter verbindt individuele meters tot een groep die elkaar sociaal kennen (straten bijvoorbeeld). Door groepen te rijgen wordt een Buurt-Energiemeter mogelijk.
Green Engine Technology richt zich op het beter voorbereiden van afgestudeerden op nieuwe duurzame ontwikkelingen in de verbrandingsmotorensector. .
Green PAC is een open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten. Green PAC initieert en faciliteert ‘businessdriven‘ kennisontwikkeling.
Binnen Green PAC wordt toegepast onderzoek gedaan, kennis ontwikkeld en worden (versnelde) innovaties gerealiseerd door een unieke samenwerking tussen hogescholen, universiteiten en bedrijven in de kunststofindustrie. .
Greenbiz richt op het ontwikkelen en implementeren van een nieuw curriculum op MBO-4 niveau in het licht van de energietransitie (BOL). Dit curriculum is bedoeld om vakmensen op te leiden die mede vorm geven aan de energietransitie evenals commerciële en backoffice functionarissen
De energietransitie is een omvangrijke en ambitieuze operatie met veel kansen voor niet alleen technische maar ook voor technisch-commerciële vaklieden op MBO-4 niveau.
Consortium Greenport/ smart farming gaat aan de slag met het thema technologisering, digitalisering en verduurzaming van de agrifood en tuinbouw in Noord Holland.
Vakmanschap in de agrotechniek .
WE ARE GREENWISE
Greenwise Campus is hét regionale kennisknooppunt. Hier komen kennis, onderwijs en bedrijvigheid samen en geven richting aan een slimme en duurzame toekomst voor een vitale regio. Dat doen zij vanuit één gezamenlijke innovatieagenda en op verschillende aantrekkelijke hybride omgevingen in de regio. Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.
Groen Centre of Expertise richt zich op systeemtransitie in de groene sector. Het groene domein vraagt om verandering in denken en gedrag, gebruik van nieuwe technologieën en nieuwe vormen van samenwerken. .
Het Civ 2.0 is de gezamenlijke voortzetting van de eerste generatie groene Civ's (Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Agri & Food en het mbo-gedeelte van Kenniscentrum Natuur en Leefomgeving), de groene hotspots, meeting points en andere groene praktijkcluster.
Groene Hotspot Houten is een learning community voor hoveniers, groenbedrijven en urban greeners. Van studenten en docenten aan de groene opleidingen, tot professionals uit het bedrijfsleven en overheid. .
Consortium Groen Transitie Noord Nederland is actief rond de groene transitie bij watertechnologie, chemie en food.
Het Groningen Digital Business Center (GDBC) heeft de krachten gebundeld met het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) om de digitale business in Groningen te stimuleren.
Het Hacklab is een veilige plek waar jonge getalenteerde internetgebruikers naar toe kunnen komen om kennis en kunde binnen het cyberdomein op eigen niveau en tempo te ontwikkelen. De werkplaats staat open voor digitale hangjongeren, gamers, schoolverlaters, jongeren binnen het autisme spectrum en jongeren die uitdaging in hun huidige opleiding missen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk; motivatie en nieuwsgierigheid wel.
Consortium Health Noord-Nederland zet zich in bij de digitalisering, technologisering van healthy ageing.
Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Dat maakt de urgentie voor een transitie naar meer gezondheid en participatie des te groter. De Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan Kansengelijkheid & Participatie, Kwetsbaarheid & Passende Zorg en Gezonde Leefstijl & Leefomgeving. Door onderzoek op basis van vragen uit de praktijk ontwikkelen we kennis en die dragen we over op (toekomstige) professionals via onderwijs en via leernetwerken. .
Dit consortium is actief op het gebeid van Gezonde Leefomgeving. En willen bouwen aan een innovatie en skills-ecosysteem waarin kennis- en onderwijsinstellingen, publieke en private partijen, studenten en burgers samenwerken aan innovatie en opleiden van vakbekwame professionals voor (her)inrichten van de Utrechtse
leefomgeving (stad en buitengebied)."
.
Eventum is een cultureel leerbedrijf op het gebied van audiovisuele en podium- en evenementtechniek.
Initiatief om gezamenlijk de mismatch tussen vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt aan te pakken.
Deze PPS zet in op het vernieuwen van de mbo-opleidingen zodat deze beter aansluiten bij de vragen van het werkveld. .
CHALLENGE
.
De hippische sector in Zuidoost Nederland ziet zich de komende jaren geconfronteerd met een kwantitatief tekort en een kwalitatieve mismatch op de arbeidsmarkt. De missie van het Hippisch College Limburg is het optimaal aansluiten van het onderwijs op de .
De HIC is de ontmoetingsplaats (digitaal en fysiek) waar werkgevers, overheid en onderwijs (studenten en docenten) elkaar ontmoeten, inspireren, met en van elkaar leren, met elkaar onderzoeken en gezamenlijk tot innovaties en innovatieve oplossingen komen die een duurzame positieve impact hebben op de vitaliteit van de hospitality-sector in de MRDH-regio.
De instroom naar mbo-opleidingen voor de gastvrijheidssector vergroten, zowel vanuit het vmbo als vanuit het onbenutte arbeidspotentieel (werkzoekenden, statushouders) in Drenthe.
House of Aviation gaat de cultuuromslag faciliteren naar snel en wendbaar middelbaar beroepsonderwijs en innovatief onderwijs co-creëren in de context van de luchthaven. Hiermee wordt House of Aviation dé agile omgeving waar studenten, docenten en medewerkers van bedrijven de skills ontwikkelen om de nieuwe en veranderende werkzaamheden op de luchthaven aan te kunnen.
House of Digital is een publiek-private samenwerking waarbinnen overheden, instellingen, bedrijven én studenten heel intensief samenwerken. Met de missie om het onderwijs te verbeteren dragen ze bij aan de ambitie van Amsterdam om de Europese mainport voor internet en data-innovaties te worden.
House of Hospitality is in de metropoolregio Amsterdam het publiek-private samenwerkingsverband van bedrijven, opleiders en gemeente in de cross sectorale hospitality arbeidsmarkt.
Opleidingsbedrijf House of IT is een coöperatie van bedrijven, die samenwerken met onderwijsinstellingen. House of IT werft ICT-talent, verzorgt opleidingen en bijscholing.
Logistiek vakman van de toekomst werven en opleiden voor de bedrijven in de supply chain in de metropoolregio Amsterdam.
House of Skills is een publiek-private samenwerking in de Metropoolregio Amsterdam. Bedrijfsleven, brancheorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs en bestuurders uit de regio werken nauw samen om de huidige arbeid.
Het HMC leidt studenten op tot bevlogen, creatieve en ondernemende vakmensen. Wij voelen ons als gespecialiseerde vakschool verantwoordelijk voor een goede aansluiting tussen de vraag van de branches en het aanbod van gediplomeerden. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die de overheid stelt en streven naar een kwaliteit die volgens de onderwijsinspectie boven iedere twijfel is verheven. Het HMC doet zijn uiterste best om ten behoeve van studenten, branches en medewerkers het beste te halen uit technieken, materialen en vooral: uit mensen.
Het HMC leidt studenten op tot bevlogen, creatieve en ondernemende vakmensen. Wij voelen ons als gespecialiseerde vakschool verantwoordelijk voor een goede aansluiting tussen de vraag van de branches en het aanbod van gediplomeerden. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die de overheid stelt en streven naar een kwaliteit die volgens de onderwijsinspectie boven iedere twijfel is verheven. Het HMC doet zijn uiterste best om ten behoeve van studenten, branches en medewerkers het beste te halen uit technieken, materialen en vooral: uit mensen.
Hub Rivierenland helpt regionale bedrijven om tijdig jonge mensen (leerlingen, studenten) te laten ervaren wat de bedrijven en sectoren doen, om deze bedrijven en sectoren de mogelijkheid te bieden toekomstig talent te ontdekken en te helpen bij hun groei.
Huis van het Werk is een werkgeversorganisatie van en voor werkgevers in Noord-Holland Noord.
Economie071 is een samenwerking van ondernemersverenigingen, onderwijs en kennisinstellingen en zes gemeenten in de Leidse regio.
De Human Capital Agenda in de regio Zwolle werkt hard aan een aantrekkelijke en sterke arbeidsmarkt met ruimte voor ieders talent. Vier provincies en 20 gemeenten dragen bij aan de investering in mensen.
Ruim 165 partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid werken aan harde doelstellingen omtrent onder andere (om)scholing van personeel.
In de ICT-Academie van het Alfa College voeren studenten innovatieve projecten uit voor bedrijven en organisaties onder begeleiding van professionals uit het werkveld. .
ICT Campus faciliteert regionale samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de regio Foodvalley Veenendaal. .
Novi Hogeschool en Hogeschool Utrecht ontwikkelen in samenwerking met het Utrechtse bedrijfsleven twee ICT opleidingstrajecten voor professionals. .
ICT Lab Utrecht is als innovatieve leer- en werkomgeving voor MBO-studenten gestart. In dit Lab leren en werken MBO-studenten in een bedrijfsomgeving aan ICT-gerelateerde thema’s die voortkomen uit de veranderende rol van ICT in de economie.
De ICT Praktijk Academie is een HBO-opleiding Informatica, die wordt verzorgd door een samenwerking van NCOI en Computrain. Eén dag in de week wordt er theorie bijgebracht, vier dagen per week gaan studenten aan de slag bij een bedrijf in de regio.
ICT Tribe Almere is een samenwerking tussen bedrijven, opleiders en overheidsinstanties, die gezamenlijk werken aan het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van IT-talent in de regio Almere. Dit doen wij door het ontdekken, opleiden en matchen van ICT-talent.
'Ieder Talent Telt!' richt zich op het opzetten van een arbeidsontwikkeltraject dat leidt tot een gepersonaliseerde en flexibele entreeopleiding waarin kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteund worden bij de voorbereiding op hun duurzame intrede op de arbeidsmarkt.
In het Inclusive Fieldlab worden nieuwe technologieën en sociale innovaties ontwikkeld en toegepast die bijdragen aan een betere aansluiting tot de reguliere arbeidsmarkt voor mensen die hier een afstand tot hebben.
.
Het Fieldlab Industrial Reality bestaat uit meerdere fysieke experimenteer locaties, bijvoorbeeld het VR Lab van de UTwente en meerdere locaties bij de aangesloten bedrijven. Via het samenwerkingsverband Industrial Reality Hub worden meerdere Labs verbonden en internationaal ontsloten.
.
Het project Industrieel bouwen met Hout wil bijdragen aan het ontwikkelen en versterken van de timmerindustrie in Nederland. Doel is om meer en beter opgeleide werknemers voor de timmerindustrie af te leveren.
BOUWENDNEDERLAND.
Het nieuwe Innovatiecluster Kind en Educatie is een publiek private samenwerking tussen de opleidingsinstellingen en praktijkorganisaties in de regio Zwolle en omgeving.
Wij zijn het Innovatiecluster Noordoostpolder. Maakbedrijven hebben de handen ineen geslagen om samen te leren en te innoveren.
ICAI, the Innovation Center for Artificial Intelligence, is a national network aimed at technology and talent development between knowledge institutes, industry, and government in the area of artificial intelligence. .
Door de maatschappelijke vraagstukken van morgen uit het bedrijfsleven en overheden te verbinden met jongeren, trainen zij de skills van de toekomst. Samen met experts gaan zij op zoek naar innovatieve ICT oplossingen om zo de werknemers van de toekomst te worden.
Installatiewerk.
Installatiewerk.
Installatiewerk.
Installatiewerk.
Installatiewerk.
Installatiewerk.
Installatiewerk Zuid-Oost is het opleidingsbedrijf in de regio voor installatie-, elektrotechnische- en koeltechnische opleidingen
.
Samenwerken voor meer IT talent in Rotterdam. Elke Rotterdam digivaardig.
IT Hub Hoogeveen helpt bedrijven met vragen over de toepassing van digitale technologieën. Studenten van het mbo, hbo, wo en experts gaan op zoek naar concrete oplossingen voor deze vraagstukken. .
Consortium IT Verband Zuid-Holland gaat aan de slag met het vraagstuk Terugdringen tekort ICT ers voor het mkb.
IT-Academy Noord Nederland werkt voortdurend aan het matchen van het aanbod van kennisinstellingen en opleiders aan de veranderende vraag van de sector om daarmee studenten, professionals en werkzoekenden de beste opleiding te bieden en het bedrijfsleven de best opgeleide mensen.
Het belangrijkste doel van de Gebiedscoöperatie is behoud en ontwikkeling van het Westerkwartier. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de Gebiedscoöperatie groene economische activiteiten die in het voordeel zijn van het Westerkwartier in zijn geheel en van de leden in het bijzonder.
Het iXperium/CoE draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut voor effectiever, op maat gesneden onderwijs. iXperium/CoE agendeert ict-geletterdheid van leerlingen en studenten om iedereen gelijke kansen in de samenleving te bieden. .
Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerking tussen de Provincie Brabant, Gemeente 's-Hertogenbosch, Tilburg Universiteit, en Technische Universiteit Eindhoven. Ze bieden verschillende data science programma's, van bachelor tot professionele opleidingen. Er wordt daarbinnen actief samengewerkt met het bedrijfsleven.
Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) is het nieuwe onderzoeksinstituut in Middelburg voor het mbo, hbo en wo-onderwijs. Het JRCZ is een Campus Zeeland-samenwerking, de HZ is projectleider van de nieuwbouw.
Justenterit is een initiatief van ICT Valley met subsidies van de Provincie Utrecht en Gemeente Veenendaal. Het doel is om personeel te werven voor openstaande ICT vacatures. Er wordt gefocust op werknemers buiten de ICT sector en om deze groep arbeidsfit voor ICT functies te maken.
Excellente bachelorstudenten werken twee jaar, halftijds bij een regionaal bedrijf aan vraagstukken op het gebied van Data Science en Kunstmatige Intelligentie. Ze krijgen begeleiding van zowel het bedrijf waar ze werkzaam zijn als van de universiteit.
De publiek private samenwerking van ROC Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en KION heeft als doel om een innovatieve samenwerking tussen de kinderopvang en onderwijs- en kennisinstellingen op te zetten.
Het KTC Zegveld is dé locatie in het veenweidengebied waar gebruikers van kennis, zoals ondernemers, bedrijfsleven, beleidsmakers en bestuurders, elkaar kunnen treffen en/of in gesprek gaan met de onderzoekers en kenniswerkers. De in 2014 opgerichte Coöperatie KTC Zegveld wil de voormalige proefboerderij Zegveld daarmee verder laten uitgroeien tot een centrale plaats waar gebiedsgerichte kennis ontwikkeld en gedeeld wordt. .
Deze pps richt zich op de doelgroep kwetsbare jongeren. De pps wil deze jongeren op een voor hen passende manier toeleiden naar een duurzame arbeidsplaats.
Leo Loopbaan draagt in Limburg actief bij aan Leven Lang Ontwikkelen en loopbaancompetenties van de beroepsbevolking.
Tuinbouwbedrijven in Gelderland worden door sectorale scholingsconsulenten ondersteund in het maken van bedrijfsopleidingsplannen.
Onder Stichting LiS TOP vallen de volgende PPS’en:
1) PPS Instrumentation for Space
2) CIV Life Sciences & Health
.
Ondersteunen van de Beweeg- en Sportaanjagers bij bedrijven om werknemers te activeren om te sporten en bewegen.
Aan de slag met versterking pedagogisch sportklimaat bij diverse sportverenigingen om zo te werken aan de ambitie om de Amersfoortse jeugd op een veilige manier in een positieve pedagogische omgeving (samen) te laten sporten. .
Beweegvriendelijkheid in de wijk vergroten door middel van bewonersparticipatie. .
Drie vitale sportparken in kleinere dorpen ontwikkelen aantrekkelijk en innovatief sportaanbod voor de dorpsbewoners. .
Het Lab gaat aan de slag om de gezondheid en leefbaarheid in kansarme wijk(en) in Emmen te vergroten. .
Het ontwikkelen en testen van drie prototypes van beweeginterventies in Osse (achterstands)wijken. Een aanpak die deelnemers aan activiteiten of bij prestaties beloont met een zogenaamde Open Badge. Deze Open Badge is een digitale technologie die reeds wereldwijd wordt gebruikt en nu in Nederland heel voorzichtig , met name in het onderwijs en bedrijfsleven, ingezet gaat worden. In Oss worden Open Badges inmiddels in het voortgezet onderwijs gehanteerd en met dit Living Lab wil Oss deze aanpak ook in het maatschappelijke domein hanteren.
Het Living Lab Hydrotherapie is een samenwerkingsverband tussen gemeente, patiëntenvereniging(en), zorgverleners, onderzoekers en opleiders met als doel bewegen in het water wezenlijk onderdeel te laten zijn van een verbeterde beweegzorg.
Gezond kansrijk opgroeien voor kans-ongelijken, startend bij basisschool met bijvoorbeeld met verrijkte schooldag.
Sporten en bewegen voor 45-65 jarigen in het kader van preventie. Aan de slag, na uitgebreide netwerkfase waarbij bewoners betrokken zijn, met een aantal projecten: van app tot maatjes. .
Sportlab Haarlem beoogt sportparticipatie te vergroten onder moeilijk te bereiken jongeren in wijk waar aanbod ontbreekt. .
Bewegen voor volwassenen met psychische problematiek.
Het Horizon College gaat in samenwerking met bedrijven en brancheorganisaties een kwaliteitsslag in de transport en logistiek gerelateerde opleidingen uitvoeren.
OOM, FME.
MaakJeStap begeleidt mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of ander werk. Zo wordt iemand geholpen bij het maken van een stappenplan. Verder zijn alle mogelijkheden op het gebied van opleidingen, beroepen en helpende instanties op een rijtje gezet.
MAKE Center is het vakcentrum voor de maakindustrie.
MAKE Center heeft als doel om de instroom van nieuwe vakmensen in de maakindustrie te bevorderen. Onze ambitie is zo veel mogelijk mensen opleiden en bijscholen vanuit onze nieuwe praktijkhal met de nieuwste hightech machines. Digitalisering speelt een steeds grotere rol in deze branche.
Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan.
Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en startte in 2015. In samenwerking met NHL Stenden en de HvA start de IT Academy dit traject in het Noorden.
In Noord-Holland werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs samen aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een duurzame provincie. Dit doen ze samen in een beweging, met behulp van het Manifest Werken en Ontwikkelen 2030. Inmiddels zijn 300 partijen, privaat en publiek, aangesloten en worden de eerste resultaten zichtbaar in de concrete purpose cases die de partijen samen opstellen.
Het Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen richt zich op praktijkgericht onderzoek, ondernemerschap in het onderwijs en ondersteuning voor studentondernemers.
Het Maritiem TechPlatform (MTP) richt zich op het klaarstomen van studenten voor het werk in de maritieme sector via hybride leeromgevingen, het stimuleren van professionalisering en het onderzoekend vermogen. .
De maritieme campus is een volwaardig opleidingscentrum met een totaalaanbod aan visserij-, koopvaardij- en binnenvaart-opleidingen, - cursussen en - trainingen voor jongeren en volwassenen. Daarnaast doet het dienst als kenniscentrum voor de maritieme sector, met in het bijzonder de visserij.
Het Masterplan Techniek Zuid-Holland staat voor: Kwantitatief en kwalitatief goed geschoold technisch personeel dat doelmatig is opgeleid met aantrekkelijke leerloopbanen.
Vernieuwend, uitdagend vakonderwijs en enthousiaste vakkrachten in de sector automotive.
Het projectvoorstel ‘MBO Innovatie & Expertise Centrum Zorgtechnologie Noord-Brabant’ is
gericht op het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg en ondersteuning voor (kwetsbare)
burgers. worden.
Een samenwerkingsverband om te tekorten in de zorg op een duurzame en innovatieve manier aan te pakken middels oplossingen die tussen beroepsonderwijs, zorgorganisaties en techniek bedrijven wordt aangedragen. .
De MIEC wordt een digitaal platform van waaruit onderwijs wordt ontwikkeld. Het te ontwikkelen onderwijs bestaat uit zowel generalistisch aanbod over de basis van data, als specialisaties in de IT-vakgebieden of per sector.
Het digitale platform faciliteert field projects, een practoraat en het ambassadeursnetwerk van en voor de regio.
Docenten en het werkveld professionaliseren in hun kennis en toepassing van data met als doel om de impact en mogelijkheden van data anders en beter over te brengen op studenten of collega’s.
De Media-Innovatie Campus, als centrum voor de creatieve economie in het Noorden, is een publiek-private samenwerking tussen het Friesland College, NHL-Stenden, gemeente Leeuwarden, NDC Mediagroep en een groot aantal andere regionale bedrijven. De campus .
Midpoint Brabant is het regionale economisch samenwerkingsprogramma als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Het helpt bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en deze snel naar de markt brengen. Doel is om de regionale economie slim en sterk te maken en tegelijk bij te dragen aan een toekomstbestendige samenleving.
Website: www.mijndigitalewerkplaats.nl/
Contact: mijndigitalewerkplaats.nl/contact/.
In al onze activiteiten is het doel om kennis te vergroten, netwerken uit te breiden, bedrijfsprocessen te verbeteren en de concurrentiepositie van bedrijven te versterken. Dit doen we door nauw samen te werken met een groot netwerk van industriële organisaties, (semi) overheden, kennis- en onderwijsinstellingen.
Het project MKB Circular Workspace, een initiatief van adviesbureaus KplusV, Preneurz, met partners CoE City Net Zero, InHolland en het ROC van Amsterdam en Flevoland. Doel is het mkb in Noord-Holland te koppelen aan studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Hogeschool InHolland. Het CoE treedt hierbij op als matchmaker: de netwerkorganisatie verbindt vraagstukken uit het werkveld met het onderwijs bij de HvA.
De MKB Cyber Campus is een plek waar bedrijfsleven, onderwijs, overheden en het Digital Trust Center samen bouwen aan de digitale weerbaarheid voor het MKB.
Website: www.mkbdigitalworkspace.nl
E-mailadres: ellen@mkbdigitalworkspace.nl.
Website: www.mkbdigiwerkplaats.nl/
E-mailadres: info@mkbdigiwerkplaats.nl.
Website: www.digiwerkplaatsrijnmond.nl/
E-mailadres: info@itcampus.nl.
Website: www.movedigi.nl/
E-mailadres: movedigi@windesheim.nl.
Samenwerking van Nederlands en Duitse overheden en kennispartners, ter bevordering van de beschikbaarheid van ICT diensten, inclusief de ontwikkeling van nieuwe diensten en het optimaliseren van de inzetbaarheid daarvan.
Interdisciplinaire leernetwerken mbo-hbo-wo Zorg en Welzijn gebaseerd op wederkerigheidstheorie lectoraat Wederkerigheid in Leernetwerken NetwerkZON/Hanzehogeschool Groningen.
Modern Health is een actieve bijdrage leveren aan ‘Modern Health’, het creëren van preventieve, integrale, inclusieve en positieve gezondheid in de regio Groningen, Drenthe en Noord Overijssel.
New Energy Coalition is een voortdurend groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de versnelling van de energietransitie voor een duurzame toekomst.
Consortium New Waves gaat aan de slag met de Klimaattransitie in de Delta rondom water, voedsel en energie.
Newtechpark is een PPS vereniging waar de gehele lokale onderwijs kolom van PO t/m WO, het lokale bedrijfsleven en de overheid samenwerken aan nieuwe innovatie vraagstukken en nieuwe onderwijsvormen tbv levenslang leren en innoveren.
De vereniging NewTechPark inspireert en faciliteert Apeldoornse talenten, bedrijven en onderwijs
om te kiezen zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek.
Next Maritime Professional heeft als doel meer en beter IT- en digitaal vaardig talent voor de Rotterdamse haven te realiseren. Ze werken daarin samen met onderwijs, overheid en het bedrijfsleven aan instroom, doorstroom en duurzame en inzetbaarheid van (toekomstig) personeel in de haven.
Kwalitatief en kwantitatief verbeteren van de aansluiting van opleiding en praktijk in de mobiliteitssector.
Noorden Digitaal is een netwerkorganisatie met de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan de digitale samenleving, om zodoende de innovatiekracht van Noord-Nederland te versterken. Noorden Digitaal zet digitaliseringsinitiatieven en innovaties (inter-)nationaal op de kaart en verbindt regionale en (inter)nationale communities.
De arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant werkt aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt waar organisaties en medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun loopbaan.
Novel-T is een non-profit organisatie die nieuwe en bestaande bedrijven helpt bij opstarten en vernieuwen. Dit doen zij in opdracht van de founders: Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en de regionale overheid.
Van metaalbedrijven - vóór metaalbedrijven.
Voldoende én goed opgeleide vakmensen voor de metaalbranche. Dat is waar OBM Oost voor staat. .
OBM RiVa zorgt voor de instroom en opleiding van (nieuwe) medewerkers voor deze bedrijven.
Ontwikkelen van ondernemend gedrag, co-makership voor
ondernemend onderwijs en het ontwikkelen van zelfstandig ondernemerschap.
TIM doet betreft een publiek private samenwerking gericht op het innoveren van het onderwijs in de agrotechniek. .
Bevorderen innovatie in de tuinbouwsector en het aanbieden van daarbij passende opleidingen (Teelt, Handel & Logistiek, Groene Mechatronica en Voeding, Gezondheid en Welbevinden).
BOUWENDNEDERLAND.
Met de uitvoering van het actieplan Overijssels Vakmanschap, pakt Overijssel het tekort aan technisch personeel aan.
Doel is het terugdringen van het aantal potentiële werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt zonder (start)kwalificatie.
Perron038 is de plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio Zwolle.
Focus op het opleiden op functies in de wereld van productie, plantveredeling, handel en verwerking, geo-informatietechnologie, advies, inspectie, kwaliteitszorg, techniek en mechanisatie.
Binnen het Platform Applied Science leveren lectoren uit het natuurwetenschappelijk domein een bijdrage aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen door middel van ontwikkeling en inzet van sleuteltechnologieën vanuit een brede moleculaire kennisbas.
Platform Driven By Data helpt ondernemers in de regio ’s-Hertogenbosch structureel met groeien door de slimme inzet van data. Krijg toegang tot professionele expertise, zonder grote investeringen.
Het Poultry Expertise Centre is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen die werkzaam zijn in of betrokken zijn bij de pluimveesector.
GroenStart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort Noord-Holland Noord. GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt dat GroenStart een unieke formule is.
Voorheen: TAKE-5
TAKE-X is erop gericht om de kwalitatieve en kwantitatieve kloof tussen onderwijs en media gerelateerde bedrijven te dichten.
Onderwijsinnovatie en verhogen van de uitstroom van mbo-technici met 50%.
Vergroten van instroom jongeren in de sector transport en logistiek niveau 2.
Het PraktijkCentrum ProcesTechnologie Oost-Nederland zal een landelijke erkende open innovatie omgeving zijn voor opleiden, trainen en kwalificeren van operators in de proces-, food- en feedindustrie Oost-Nederland.
.
Verbeteren van de aansluiting van onderwijs op de snelle veranderingen in de zorgvraag en terugdringen van het verwachte tekort aan gekwalificeerd personeel in de zorg.
De subsidieaanvraag betreft het opzetten van een geïntegreerd en duurzaam systeem van praktijkroutes binnen Zeeuws-Vlaanderen, als cruciale factor in de leefbaarheid van de regio.
Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie, zeg maar PRICE. Wij zijn hét circulaire actielab voor Flevolandse doeners. Ondernemers, studenten, docenten, bewoners en overheid – al deze mensen brengen we samen om de nieuwe economie werkelijkheid te maken. Nieuwe economie? Ja, een economie waarin we verder kijken dan geld verdienen.
5Groningen is de noordelijke proeftuin voor de aanstormende generatie van 5G-internet. Ondernemers en non-profitorganisaties werken samen met experts om toepassingen van 5G te testen.
Het doel van het fieldlab Proeftuin voor Precisielandbouw is om de adoptie en toepassing van Precisie Landbouw (PL) in Nederland te versnellen en op grotere schaal de voordelen van precisielandbouw te benutten.
.
Ontwikkelen van hét platform voor bouw-, schilder-, installatie-, opleidings- en elektrobedrijven en onderwijsinstellingen in de regio West.
PurmerValley richt zich op de inhoudelijke versterking en facilitaire verrijking van ICT-opleidingen in de regio Waterland. De betrokken publieke en private partijen binnen deze samenwerking zijn gemeente Purmerend, Hogeschool Inholland, ROC Horizon Colle.
Onderwijs en bedrijfsleven pakken het tekort aan gekwalificeerde mensen in de maritime sector aan.
De regionale partijen willen samen de transitie naar een circulaire economie versnellen. Zij hebben de ambitie om in de Regio Foodvalley een brede circulaire beweging op gang te brengen. Vooral om te experimenteren en innoveren in de praktijk. Samenwerking is daarvoor noodzakelijk, tussen ketenpartijen, tussen sectoren en ook tussen de ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden. Ook met andere initiatieven binnen en buiten de regio wordt samenwerking versterkt, om optimaal gebruik te maken van bestaande kennis en netwerken.
Regio Zwolle IT Platform is een samenwerkingsverband tussen IT organisaties uit de regio Zwolle.
De Noordelijke maakindustrie moet ingrijpend veranderd worden, daarom ontwikkelen 40 partners uit Noord-Nederland samen de Fabriek van de toekomst met het fieldlab ROSF, via intelligente, verbonden en klant specifieke productieprocessen, voor intelligente.
OOM, FME.
In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord werken 18 gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties actief samen in het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn). Zij zorgen ervoor dat iedereen in de regio die kan werken, daadwerkelijk werkt.
FME.
In Regitel zijn ICT-ondernemers en kennisinstellingen op het gebied van IT, Telecom& Media verenigd. Regitel behartigt de belangen van haar leden, zorgt voor overleg en is klankbord voor bedrijfsoverstijgende vragen en activiteiten. Regitel slaat bruggen tussen bedrijfsleven, kennissector, overheden en verwante verenigingen in aangrenzende regio's. .
OOM, FME.
AI & Ethiek is één van de prioritaire thema’s van Hogeschool Rotterdam (HR), het thema is georganiseerd in het Programma AI & Ethiek. De Hogeschool Rotterdam stelt zich ten doel om deze thematiek over de hele breedte te verankeren in de maatschappij, onderwijs, onderzoek met de praktijk. Door het uitbouwen van ons ecosysteem verbinden we verschillende onderzoekslijnen en onderwijs op het gebied van AI, data, design en ethiek met de praktijk aan verschillende toepassingsgebieden. Ons kernthema is Responsible AI en de toepassingsgebieden: Healthcare, Logistics, Business.
Vanuit deze ambitie hebben wij reeds verschillende samenwerkingen met partners in onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven en zijn aangesloten bij verschillende netwerken zoals AI-Hub Zuid-Holland, NLAIC, Kenniswerkplaats Urban Big Data.
AI is een belangrijke sleuteltechnologie binnen het cluster digital technologies van de KIA
Sleuteltechnologieën. In deze KIA wordt het belang van de Key Enabling Methodologies (KEMs) onderstreept. De KEMs leggen de verbinding tussen de technologie en de maatschappij.
Wij moeten kennis van nieuwe technologie zoals AI in verbinding brengen met mens en maatschappij om richting en betekenis te geven aan de ontwikkeling en toepassing van deze technologie. Het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en Kenniscentrum Creating010 van Hogeschool Rotterdam werken gezamenlijk in het programma AI & Ethiek met praktijkpartners en met andere relevante kenniscentra en instituten binnen de regio en landelijk aan deze opgave.
.
Het programma RAAIT is een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is er een breed consortium van partners waaronder de gemeentes betrokken. Het programma richt zich op praktijkgericht onderzoek op het gebied van Responsible Applied AI.
BOUWEND NEDERLAND.
Het Retail Innovation Centre (RIC) is een kennis- en expertise centrum voor retail ondernemers. .
Er zijn meer en breder opgeleide groen/technische medewerkers nodig in de agrifood sector in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Er ligt een stevige taak voor het groen/technische beroepsonderwijs in de regio. Daarnaast is ook een inhoudelijke vernieuwing en verrijking van de agrifood gerelateer...
Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. .
In RoboHouse kunnen maakbedrijven en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden van cognitive robotics zijn. Zij kunnen er toepassingen ontwikkelen en deze testen in een industriële setting.
.
TU Delft Robotics Institute unites all Delft University of Technology’s research in the field of robotics. Its main challenge is to get robots and humans to work together effectively in unstructured environments, and real settings.
Het ontwikkelen van een infrastructuur voor verbetering van het technisch onderwijs en versterking van het innovatievermogen van bedrijven.
BOUWENDNEDERLAND.
Van Dieren Ontdekpark.
Samen Slim Logistiek Vooruit is een samenwerking tussen het Summa College Transport & Logistiek en bedrijven uit de regio Eindhoven met als doel het imago van de sector te verbeteren, de instroom te vergroten en een betere aansluiting te bewerkstelligen tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.
Noordoost-Brabant als topregio in agrifood in 2020.
Samenwerking Noord verbindt organisaties en hun medewerkers die strategisch werken met IT en geloven dat het delen van kennis en schaarse capaciteit bijdraagt aan hun professionaliteit en slagkracht. Door vraagstukken van leden in kaart te brengen en daarbij (cross)sectorale verbindingen te leggen. .
SAM|XL brengt de kennisbasis van TU Delft Aerospace Engineering, TU Delft Robotics Instituut, TNO Industry, de Industry Partners die de sectoroverschrijdende samengestelde supply chains omvatten en Automation Suppliers samen om automatiseringsprocessen te versnellen.
.
Bijdragen aan passend, betaald en duurzaam werk voor mensen met een afstand tot op de arbeidsmarkt. Dat is de missie van SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid. .
SCALE (Smart Campus Leerpark) gaat aan de slag met het thema Energietransitie in de gebouwde omgeving.
De Scholingsalliantie Noord bestaat uit publieke (gemeenten, UWV, provincies, sociale partners) en private partijen (O&O-fondsen, werkgevers) in de drie noordelijke provincies.
Energie-innovaties en meer human capital voor de realisatie van een betrouwbare, betaalbare, duurzame elektriciteitsvoorziening.
SSC is een opleidingsconcept binnen de ICT-opleidingen van Scalda waar studenten werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven in een realistische leer-werkomgeving.
.
Skills4Future is hét aanspreekpunt voor bedrijven of onderwijsinstellingen met betrekking tot het ‘future proof’ maken van (toekomstige) werknemers. Vraag en aanbod komen hierin samen. .
Een proeftuin voor de ontwikkeling van een ‘legerbasis van de toekomst’. Defensie daagt bedrijven en kennisinsteliingen buiten de poort uit om samen met haar aan innovaties te werken. .
De Smart Bending Factory is een ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, die geheeld via internet wordt aangestuurd. Doel: ‘total-cost-of-ownership’met 20% verlagen en ‘time-to-market 5x sneller.
.
De bouwsector is een belangrijk cluster in de Achterhoek. Het bedrijfsleven heeft voldoende Smart Builders nodig: multidisciplinaire vakmensen met kennis van verschillende bouw- en installatiewerkzaamheden, maar ook specialisten, die samen het bouwproces .
Digitaal samenwerken in de keten is een van de doelen van Smart Industry. Toch is het niet eenvoudig om ict-systemen tussen bedrijven te koppelen. De huidige praktijk laat zien dat veel bedrijven dit handmatig oplossen.
.
Smart Farming is een onafhankelijk dataplatform dat met hart en ziel gelooft in agrarische innovatie – maar alleen als jij daar als boer optimaal van kunt profiteren. Wij maken jou zélf de baas over je data en wie daar gebruik van mag maken. Omdat we als non-profit geen winst hoeven te maken, kunnen we maximaal investeren in de veiligheid, privacy en boervriendelijkheid van ons platform.
.
De nieuwe manier van leren en innoveren in samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven. We focussen op het ontdekken van toepassingen van Smart Technology en verbinden studenten, docenten en medewerkers in een leven lang ontwikkelen.
Technohub - Smart Metrology & Manufacturing.
Technohub Smart Suppliers .
'Smart Technician' van ROC Midden Nederland is gericht op het verbeteren van de aansluiting tussen de Utrechtse maakindustrie bedrijven en de opleiding Technicus Engineering van de Tech Campus Nieuwegein. Om beter aan te sluiten bij de behoeften van de arbeidsmarkt.
In het project Smart Technology werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid in de regio West-Brabant samen aan het opleiden van de technici van de toekomst. .
Het is onze doelstelling om kostenefficiënt enkelstuks productie in Nederland mogelijk te maken.
.
OOM, FME.
(voorheen SPARK Campus) Een groot creatief technisch makerslab waar high end techniek en old skool ambacht elkaar versterken.
.
Specialized Brains ICT leidt mensen met autisme op tot gecertificeerde testers. .
Wij zijn actief in de gehele provincie Zuid-Holland en bieden een baangarantie voor minimaal 4 jaar
.
Spoor 22 richt zich op de veranderende eisen aan de nieuwe sociaal werker, vergroting van de kansen van mbo’ers op de arbeidsmarkt en een leven lang ontwikkelen.
Centraal staat het opleiden van jongeren tot een MBO opleiding timmeren en metselen. .
Vanaf het voorjaar van 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022 . De verwachting is dat over een paar decennia een groot gedeelte van de wereldbevolking in een stedelijk gebied woont. Steden moeten zich daar nu al op voorbereiden. Kernvraag is hoe de steden van de toekomst hierop kunnen inspelen met huisvesting, voedsel, schoon water, duurzame energie en groen.
Floriade Almere 2022 haakt in op deze actuele onderwerpen met het overkoepelende thema Growing Green Cities1. Dit thema is zowel voor de stad Almere als voor het onderwijs een toekomstgericht thema waarmee men de transitie in de groen stedelijke omgeving kan vormgeven.
Voor de PPS Stad van de Toekomst vormt dit thema ook de eerste jaren de basis van de inhoudelijke invulling.
De Kien is een stadscampus waar het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven samenwerken aan een IT-aanbod voor studenten en professionals om zich (verder) te ontplooien en carrière stappen te zetten.
Investeren in mensen, wendbaarheid en inclusiviteit is essentieel voor de regio Zwolle. Start.route is een gezamenlijke investering van onderwijs, overheid, ondernemers en sociale partners in de talenten en ontwikkeling van een groep jongeren en jongvolwa.
In de PPS Stedelijke Vergroening werkt Curio samen met de gemeente Brede en het regionale bedrijven aan het kwantitatieve en het kwalitatieve arbeidsmarktvraagstuk van de regionale groensector, om zo voldoende en kwalitatief goed opgeleid groenpersoneel te creëren voor de stedelijke groentransitie. .
Sterk in je werk, zorg voor jezelf heeft als ambitie om loopbaanadvies normaal te maken. Het coacht mensen die in zorg en welzijn werken of die in deze sector willen werken. .
Wij zijn een stichting met verschillende technische bedrijven uit de omgeving Zuid Oost Drenthe als leden. Wij willen jonge mensen opleiden op tot ALLROUND VERSPANER.
Deze technische bedrijven hebben veel behoefte aan instroom van goed opgeleide technici. Detechno probeert daar samen met het ROC en het bedrijfsleven aan te voldoen. .
Stichting Greenport Horti Campus gaat aan de slag met het thema Digitalisering van de tuinbouw.
In Greenport Noord-Holland Noord werken ondernemers, overheden, onderzoek en onderwijs aan gezamenlijke opgaven om te komen tot een toekomstbestendige agribusiness.
BOUWENDNEDERLAND.
OOM, FME.
Metalent wil de instroom van jongeren in de metaal-, industrie en maritieme sector bevorderen.
De stichting waarin verschillende technische bedrijven uit Noord-Holland samenwerken om de kloof tussen het aanbod vanuit het technisch onderwijs en de vraag vanuit het bedrijfsleven te dichten. Goed technisch onderwijs zien we als dé oplossing en daarom werken we samen met ROC Nova College aan het unieke onderwijsprogramma MyTec.
OOM.
S-TEC draagt bij aan de realisatie van meer energie neutrale huizen en gebouwen in Rivierenland én genoeg vakkrachten uit de regio die helpen om dat mee mogelijk te maken. .
Bij InfraVak leiden wij je op tot Vakman in de GWW sector. GWW staat voor Grond- Weg- en Waterbouw ook wel infra genoemd. .
OOM, FME.
Meer ruimte voor innovaties in Automotive opleidingen en loopbanen en samenwerking met bedrijven intensiveren.
OOM, FME.
Gepersonaliseerd praktijkonderwijs op niveau 1 (entree) en 2, met aandacht voor loopbaanbegeleiding, gezondheid en taal.
De Talenthub is geen school, maar wel een leeromgeving.
TalentIT geeft Twentse IT-bedrijven een podium om zich te laten zien en geeft studenten de kans om zich binnen deze IT-bedrijven te ontplooien.
Talentontwikkeling Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, ROC van Amsterdam
(penvoerder), ROC TOP en een tiental bedrijven uit de regio. Het project richt zich op het stimuleren van Entree en niveau 2 studenten richting een goede start op.
Studenten Pedagogisch medewerker en Onderwijsassistenten worden in dit project geschoold in onderzoekend leren, zodat zij in staat zijn om tijdens hun stage bij basisscholen en in de kinderopvang in het kader van Wetenschap & Technologie activiteiten te organiseren.
Talentperron is een drempelvrije fysieke plek voor burgers van alle leeftijden die zich kunnen oriënteren op de eerste of vervolgstappen in hun loopbaan en het vinden van werk en scholing. De meerwaarde van het centrum is dat het ook is gericht op mensen voor wie werk nog niet direct binnen hun bereik ligt en die eerst nog andere stappen hebben te gaan. De behoefte van de bezoeker staat centraal. Het is een plek die fysiek aantrekkelijk is gemaakt middels 3D experience design - je mag overal aanzitten, alles onderzoeken. .
Het consortium gaat aan de slag met het thema Smart Industry met daarbij de focus op het stimuleren van circulair denken en doen in bedrijven en energietransitie.
Circulaire Economie, 3D Techniek en Smart Industry.
Tech@doptie wil (toekomstige) professionals in zorg, welzijn en techniek structureel goed voorbereiden en opleiden om te kunnen functioneren in een voortdurend zorgveranderende omgeving, waarin technologie als vanzelfsprekend aanwezig is.
Het actieprogramma TechConnect introduceert meerdere initiatieven die de kansengelijkheid op de tech-arbeidsmarkt vergroot.
Samen met hightech bedrijven nieuwe kansen creëren: dat is het doel van TechForFuture. Met enthousiaste studenten, opgeleid om zelfstandig praktijkgericht onderzoek te doen in bedrijven, ontdekken en ontwikkelen we nieuwe technologieën. Zo dragen we bij aan internationaal onderzoek voor en met bedrijven.
Techgrounds heeft als missie om de mismatch op de IT-arbeidsmarkt op te lossen door verborgen talent te activeren naar IT. Dat doen ze door inzicht te geven in de IT-arbeidsmarkt, een IT-loopbaanoriëntatie aan te bieden, en kortlopende trainingen en IT-opleidingen met baangarantie aan te bieden.
.
Heb je een innovatievraagstuk en zoek je de techniek, de mensen of de contacten om dit op te lossen?
Wil je een product, prototype of proefopstelling maken en heb je ruimte, kennis of faciliteiten nodig? Ben je op zoek naar frisse ideeën, sparringpartners of gelijkgestemden om stappen te zetten naar de toekomst?
Wil je samenwerken met onderwijs en kennisinstellingen en ben je op zoek naar een manier om contact te leggen? Heb je behoefte aan een inspirerende werkomgeving waar uitwisseling met andere ondernemers dagelijkse realiteit is?
Kom dan langs in TechHub Assen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
De partners binnen Techlands zorgen samen voor
voldoende, goed opgeleide technische vakmensen
voor de wereld van vandaag en morgen in en rond Zaanstreek-Waterland.
Het projectvoorstel ‘Techlands Opleidingen’ van het Regio College is een opschaler van ‘Food &
Proces Tech Campus’ (FPTC). Het doel van deze opschaling is 20% meer mbo-studenten in de
technieksector in 2025 (van 776 in 2021 naar 985 in 2025).
OOM, FME.
Meedoen met het Techniekcentrum | Brainport betekent voor bedrijven meedoen met de techniek van de toekomst. Mede dankzij de jonge professionals die bij ons Techniekcentrum worden opgeleid tot proactieve, kritische en onmisbare medewerkers van de toekomst.
TL-Netwerk stelt zich ten doel om de kwantitatieve mismatch in vraag en aanbod op de technische arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland in 8 jaar te dichten. .
Voor het succes en toekomst van de technische- en maakbedrijven in Limburg bundelen Metaalunie, Techniek Nederland, FME en de scholingsfondsen OOM, OTIB en A&O hun activiteiten en middelen. .
Techniekpact is een gezamenlijk, nationaal initiatief van de rijksoverheid, het georganiseerde bedrijfsleven, de vakbonden en het onderwijsveld en de regio’s, waaronder Twente die initiatieven die techniek voor leerlingen, scholieren en studenten bij elkaar brengen. .
Korte omschrijving technohub: de Technohub Inclusieve Technologie (TINT) zet zich in om duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit in organisaties te bevorderen door middel van technologie. Met een divers consortium aan partners proberen we inzichtelijk te maken welke technologieën op wat voor manier kunnen bijdragen aan het simpeler maken van werk, waardoor de (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers wordt bevorderd en mensen met een arbeidsbeperking werk kunnen verrichten die zij zonder de desbetreffende technologie niet of minder goed hadden kunnen verrichten.
De TechnoHUB Woerden is een leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten kennis krijgen van de nieuwste technieken. .
De TZA is een netwerkorganisatie van (zorg)ondernemers, overheid, zorgkantoor en onderwijs. In een innovatieve omgeving met o.a. een eigen Living Lab worden studenten en professionals meegenomen in de mogelijkheden die technologie biedt. De TZA richt zich op bewustwording, acceptatie en adoptie van zorgtechnologie in de dagelijkse praktijk van studenten en (zorg)professionals.
De TZA is een netwerkorganisatie van (zorg)ondernemers, overheid en onderwijs. In een innovatieve omgeving worden studenten en professionals meegenomen in de mogelijkheden die technologie biedt. We richten ons op bewustwording, acceptatie, implementatie en adoptie van zorgtechnologie in de dagelijkse praktijk van studenten en professionals.
De TZA is een netwerkorganisatie van (zorg)ondernemers, overheid, zorgkantoor en onderwijs. In een innovatieve omgeving met o.a. een eigen Living Lab worden studenten en professionals meegenomen in de mogelijkheden die technologie biedt. De TZA richt zich op bewustwording, acceptatie, adoptie en implementatie van zorgtechnologie in de dagelijkse praktijk van studenten en (zorg)professionals.
De Technologie & Zorg Academie (TZA) is het regionale leerwerk-, oefen- en testcentrum op het gebied van zorgtechnologie en hulpmiddelen We richten ons op bewustwording, acceptatie en adoptie van zorgtechnologie in de praktijk bij studenten, docenten en professiona.
De Technologieraad Regio Utrecht is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheden. Als doel heeft de Technologieraad om een fysiek netwerk te vormen van betrokken tiple helix partijen in de provincie Utrecht die met arbeidsmarktvraagstukken van technologie bezig zijn. .
Meer en beter technisch geschoolde MBO-ers in de metaalindustrie.
Op de locatie van de voormalige armaturenfabriek van Philips staat de eerste shared Smart Factory van Nederland en wie weet wel van de wereld. “Het voelt als je eigen fabriek,” zo luidt de slogan. Daarmee is Technologies Added één van de meest baanbrekende experimenten binnen de Nederlandse maakindustrie.
.
Voor de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie.
Consortium Techport haven gaat aan de slag met het thema Verduurzaming voor de maak- en onderhoudsketen in de transitie van de havens en havengebieden.
In het Fieldlab TechValley-NH werken ruim 35 innovatieve Noord-Hollandse machine- en apparatenbouwers nauw samen met o.a. het Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI) van Hogeschool Inholland Alkmaar. Deze koploperbedrijven -de TechnoSpitsen- zijn wereldwijd actief en toonaangevend in zeer uiteenlopende sectoren. Rode draad in de TechValley projecten is smart design & engineering van smart producten en diensten, met data-driven mechatronica als kerndomein. De belangrijkste Smart Industry thema’s binnen TechValley-NH zijn Data, Robotica & Vision, AR/VR-toepassingen en Smart Materials.
TechYourFuture levert een belangrijke bijdrage aan de regionale Human Capital Agenda’s in Oost-Nederland én aan de voorbereiding op een technologische samenleving en arbeidsmarkt. Maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, digitalisering, gezondheid & zorg en veiligheid en de daarmee samenhangende Human Capitalvraagstukken vormen de kern van het TechYourFuture onderzoeksprogramma.
Het projectvoorstel ‘Tekort in de zorg is onze zorg’ van ROC Amsterdam/MBO College Hilversum
(penvoerder) is verbonden aan de regio Flevoland en Gooi & Vechtstreek. Het is een opschaler
van ‘Zorg in de wijk in de 21e eeuw’ uit de regio Amsterdam/Almere. .
TerraTechnica brengt vraag naar duurzame energieoplossingen en het aanbod van kennis en kunde bij elkaar. Focus ligt op lokale duurzame energiesystemen.
FME.
Fieldlab The Garden versterkt de samenwerking rond de cyberveilige digitalisering van het MKB en het veilig delen van data.
.
Security Delta is the Dutch security cluster. Over 275 companies, governmental organisations and knowledge institutions have been working together since 2013 to make a difference in securing our digitising society.
Fieldlab ThermoPlastic Composites NL werkt met thermoplastische composieten. Dit zijn plastics gevuld met (korte, lange of continue) vezels of combinaties van plastic met bijvoorbeeld weefsels. Thermoplastische composieten bieden interessante voordelen als het gaat om duurzaamheid, circulariteit, materiaalprestaties en potentiële materiaalefficiëntie bij productie.
.
TINT (Technohub Inclusieve Technologie) Apeldoorn is de eerste technohub voor inclusieve technologie van Nederland. In de Learning Community van TINT Apeldoorn werken onderwijs, technologie-experts, innovatiemakelaars, sociaal ontwikkelbedrijven en werkgevers samen met de Kennisalliantie Inclusie en Technologie om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden.
Krachtenbundeling in een publiek-privaat Topcentrum voor autoschadeherstel voor Zuid-Nederland.
Topcentrum representeert E-Commerce in de regio Zwolle. Het is een samenwerkingsverband tussen bijna 40 e-commerce bedrijven, 5 onderwijsinstellingen, de provincies Overijssel en Flevoland, Regio Zwolle, gemeenten en Kennispoort. .
Versterken van de (duurzame) innovatiekracht en (concurrentie)positie van aangesloten (meubel)bedrijven.
Een van de speerpunten van de Zorgacademie is Transmuraal Opleiden. Transmuraal opleiden zorgt voor beter gekwalificeerde medewerkers die voldoen aan de eisen van de nabije toekomst, omdat zij in staat zijn over de muren van hun eigen discipline/organisatie heen te kijken en samenwerken.
.
In het Fieldlab TValley werken machinebouwers, maakbedrijven, systeem integrators, toeleveranciers, engineers en kennisinstellingen samen aan een radicaal doel: first time right development en de toepassing van mechatronische systemen.
.
Twente university Centre for Cybersecurity Research is een publiek-private samenwerking tussen experts, ondernemers, onderzoekers en studenten die samenwerken om talent, innovaties en kennis over het domein van cybersecurity te delen.
Het Twents Fonds voor Vakmanschap zet zich in om de Twentse economie vitaal te houden en in te spelen op de economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen.
Binnen de U-Tech Community werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen aan het verkleinen van de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt.
UPPS staat voor Ultra Personalized Products and Services. UPPS ontwikkelt nieuwe methoden om gepersonaliseerde producten en diensten te ontwerpen en te produceren.
.
Er is vraag naar ondernemende, creatieve en internationaal georiënteerde vakmensen in de sport. Hiertoe gaat MBO College Zuid Urban Sport Trainers opleiden. Dit zijn ondernemende vakmensen die vaardig zijn in werken in een internationale context, bekend z.
In een traject van twee keer 10 weken gaan studenten van de Universiteit Utrecht exploratief data van opdrachtgevers onderzoeken.
De Utrecht Talent Alliantie bestaat uit regionale vertegenwoordigers van werkgevers in de grootste tekortsectoren, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen, het UWV, Economic Board Utrecht en ROM Utrecht Region. Aan deze samenwerking ligt een Human Capital Agenda ten grondslag met ambities op het gebied van arbeidsmobiliteit, leven lang ontwikkelen (LLO) en digitale vaardigheden.
De scope van het Vakcentrum is de gebouwde omgeving. Dit betekent dat het Vakcentrum zich voornamelijk richt op de infrastructuur en woningen utiliteitsbouw. .
Deze publiek private samenwerking heeft als doel om het Automotive onderwijs van ROC Midden Nederland toekomstbestendig te maken en beter aan te laten sluiten op de behoeften en ontwikkelingen van de mobilteitsbranche in de regio.
BBL opleidingen in de richtingen precisietechniek, mechatronica, metaalbewerken en elektrotechniek.
In het project Van Bank naar Bouw wordt bekeken wat er nodig is voor banken, kandidaten en bouwbedrijven om een succesvolle overstap van het bank- en verzekeringswezen naar de bouw- en infrasector mogelijk te maken. Er zijn niet alleen functies en vacatures op de bouwplaats, maar ook op kantoor. Deze kunnen heel goed aansluiten bij de kennis en ervaring van medewerkers uit het bank- en verzekeringswezen. Geïnteresseerde kandidaten (zij-instromers) worden persoonlijk begeleid.
Het project richt op studenten van de kwalificaties Sport en bewegen en de docenten en beroepskrachten die een rol spelen in de hybride leeromgeving waarin de studenten worden opgeleid.
Op het gebied van veiligheid hebben steden een cruciale rol en vormen zij de motoren van innovaties. Noord-Brabant als regio van vijf centrumgemeenten in sterke verbinding met haar dorpen en het buitengebied is daarvan een voorbeeld bij uitstek. Het SPRONG-Programma Veilige en Veerkrachtige Stedelijke Omgeving (VVSO) focust op deze Brabantse omgeving waarin de veiligheid en veerkracht van (kwetsbare) groepen, data-infrastructuren en nieuwe technologie centraal staan.
De Veiligheidsacademie in Harderwijk is de plek waar studenten, deelnemers, bedrijven en organisaties uit de regio Noordwest-Veluwe terechtkunnen voor alle opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid. Innovatief leren staat centraal.
.
BOUWENDNEDERLAND.
Met onze activiteiten stimuleren we samenwerking en verbinding tussen onze leden met als doel toekomstbestendig te zijn en sterker te staan in diverse opzichten. Bewezen is immers dat bedrijven openstaan voor verbinding, samenwerking en het leggen van contacten, weerbaarder zijn, beter presteren en meer bereiken; kortom 1+1=3.
BOUWENDNEDERLAND.
VOORdeel & VERVOLG biedt talentontwikkeling op maat voor kwetsbare doelgroepen in Zuid-Limburg. .
(Scale-up) VTi Amsterdam is een verduurzaamde PPS in de Technische Installatiebranche en Infra.
De missie van VTi Amsterdam: Wij willen meer en beter opgeleide Elektro- & Installatietechnici die meehelpen de metropoolregio futureproof te maken. .
Vergroten van de economische impact van de klimaattransitie in de MRA Not just a transition but a just transition! .
Waard om voor te werken! is het zorgbrede Actieprogramma van Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland om de tekorten in Zorg en Welzijn aan te pakken. Het richt zich op instroom én behoud van zorgmedewerker, voor de korte, middellange én lange termijn.
Samen werken aan versterking van de watersector.
WE-IT is een consortium van bedrijven, opleiders en overheden in Zuid-Holland met als doel meer mensen om/bij te scholen in ICT en digitalisering. Daartoe maken we diverse scholingstrajecten mogelijk in de regio. Op dit moment zijn er 8 verschillende ICT scholingstrajecten actief.
Groeiend netwerk
WE IT is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven en partners die willen deelnemen aan het consortium. Door het delen van kennis, ervaring en best practices ontstaat een krachtig netwerk.
.
Studenten/toekomstige werknemers en werknemers via BBL-trajecten in staat stellen om continu te leren en zich te ontwikkelen.
De Barneveldse Techniek Opleiding geeft via een innovatieve BBL-opleiding jonge talenten in de regio de kans om te werken aan innovatieve processen, producten en diensten. De samenwerkingspartners focussen op de ontwikkeling van opleidingen Metaaltechniek.
WVG Zorg en Welzijn, mbo- en hbo-onderwijs en werkgevers in de zorg hebben een netwerk opgezet om zich gezamenlijk in te zetten voor een goede aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. .
Website: www.werkplaatsdigitaalondernemen.nl/
E-mailadres: info@werkplaatsdigitaalondernemen.nl.
Website: www.woogroningen.nl
E-mailadres: woo@org.hanze.nl.
Wils richt zich op entree,- en praktijkonderwijsstudenten die voortijdig uitvallen om hen via een nieuw onderwijsprogramma en begeleidingsmethodiek toe te leiden naar duurzaam werk.
CIV Wind op Zee zet in op aantrekkelijk en eigentijds onderwijs voor offshore wind.
Yacht Builders Academy ontwikkelt en verzorgt opleidingen en bijscholingen voor de maritieme sector.
Zeeland Robotics is een multi-sectoraal, triple-helix samenwerkingsverband, waarin op een unieke schaalgrootte en in een unieke organisatievorm nieuwe robotica ontwikkeld worden. Dit om het Zeeuwse bedrijfsleven innovatiever, efficiënter en duurzamer te maken.
Continu leren in een veranderende zorgsector.
Zorg Innovatie Academie is een pps die zich richt op het gebied van zorgvraag, zorggebruik en zorgaanbod in de MSV-regio.
Innovatieve technologieën voor de zorg van morgen.
Samen innoveren met zorgtechnologie!
De samenleving verandert en zorg en welzijn veranderen mee.
Het project ZorgThuis draagt bij aan het (leren) inzetten van technologie als middel voor cliënten en mantelzorgers, om eigen regie te behouden.
Een innovatieve leerwerkpraktijk waar samen gewerkt wordt aan de zorg van morgen.
Eigentijds onderwijs te bieden aan nieuwe instroom, studenten en werknemers in de grond-, weg- en waterbouw civiele techniek.
Partners | ![]() |
Vestigingen | ![]() |