Expertisecentrum Maatschappelijke innovatie

Rauwe randjes. Een grootstedelijk stadgevoel. Never a dull moment. Maar ook complexe vraagstukken. Dat is Rotterdam Zuid. Een dynamisch en spannend stuk stad, waar ook grote uitdagingen en kansen liggen. Kortom: Zuid is dé plek voor grootstedelijke en maatschappelijke vernieuwing.

Hogeschool Rotterdam heeft het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) opgericht om de wicked problems op te pakken. En samen met studenten, docenten en partners van Zuid, te werken aan innovatieve oplossingen voor die uitdagingen. Van schooluitval tot werkeloosheid, van overgewicht tot eenzaamheid.

Communities of Practice:
EMI maakt de verbinding tussen de verschillende maatschappelijke opgaves, het onderwijs en onderzoek. Dat doen we door Communities of Practice te vormen. Samen met sociale pioniers, professionals uit het bedrijfsleven, de gemeente, zorg, onderwijs, welzijn, en met ook wetenschappers en studenten van Hogeschool Rotterdam werken we aan meerjarige programma’s om Rotterdam Zuid te versterken. Binnen die Communities of Practice kunnen studenten van Hogeschool Rotterdam bijzondere leerervaring opdoen, en zich binnen de superdiverse context van Rotterdam Zuid verder ontwikkelen tot professional van de toekomst. Docenten hebben hierin een belangrijke rol. Ook zij brengen hun expertise in en geven mee vorm aan de manier waarop de studenten werken op Zuid.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieZuid-Holland
Type samenwerkingCentre of expertise
Onderwijssectorhbo
SectorOnderwijs & Samenleving
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP)G&Z - MMIP Centrale missie - langer gezond
G&Z - MMIP Missie I - leefstijl en leefomgeving
Tagshybride docent
Aandachtsgebieden(Praktijkgericht) onderzoek
Telefoon010 794 5946
E-mailadresEMIopzuid@hr.nl
ProjectleiderDave de Held
d.de.held@hr.nl

Partners

Alliantie Hand in HandFeyenoord
LaurensNPRZ
Stichting De Verre Bergen

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen