Door vergrijzing en ontgroening ontstaat een grote behoefte aan goed opgeleide MBO - professionals met een omvang van jaarlijks 100 MBO - levensmiddelentechnologen. De Food Innovation Academy kent twee ambities: 1. ontwikkelen van het concept Lerend Werken/Werkend Leren voor de MBO-opleidingen Levensmiddelentechnologie in nauwe samenwerking tussen MBO, HBO en bedrijfsleven met geïntegreerd gebruik van het nieuwe testcenter, proeffabriek, workshopruimtes en laboratoria. 2. de FIA opzetten en uitbouwen als meetingpoint voor studenten, docenten, bedrijven, ondernemers, hun medewerkers, ouders/verzorgers en het brede publiek rondom het thema Food, Technology & Health.
Land | Netherlands |
Provincie | Zuid-Holland |
Type samenwerking | Mbo-initiatief |
Onderwijssector | hbo mbo |
Sector | Agrifood |
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP) | LWV - MMIP D1 tn D4 - Missie D - Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel LWV - MMIP S1 Smart Technologies in Agri-Horti-Water-Food |
Aandachtsgebieden | Innovatie van de beroepspraktijk Netwerkvorming |
Projectleider | Cor Bakker 0653354680 cbakker@lentiz.nl |
CIV Groen |
Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.
![]() | Partners |
| Vestigingen |