Let's change the face of food waste
Een project waarbij mbo studenten van opleidingen brood- en banket en zelfstandig werkend kok worden onderwijzen in SDG 12.3.
Tijdens bedrijfsbezoeken bij voedselproductiebedrijven komen ze in aanraking met de massaliteit van het voedselverspillingsvraagstuk. Daarna ontwikkelen tijdens de praktijklessen op school nieuwe producten op basis van de reststromen die zijn gedoneerd door bedrijven. Uiteindelijk laten studenten tijdens een bake-off en cook-off zien en proeven welke nieuwe innovatieve producten zij hebben ontwikkeld.
Land | Netherlands |
Provincie | Zuid-Holland |
Type samenwerking | Regio-PPS /anders |
Onderwijssector | mbo |
Sector | Agrifood |
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP) | E&D - MMIP 11 - Klimaatneutrale productie food en non-food |
Aandachtsgebieden | (Praktijkgericht) onderzoek Innovatie van de beroepspraktijk Leven lang ontwikkelen |
Startjaar | 2023 |
Telefoon | 0102002090 |
Contact: | Junion Hanenberg |
E-mailadres | junion@intelligentfood.nl |
Projectleider | Junion Hanenberg 0102002090 info@intelligentfood.nl |
Albeda | Europastry |
Gemeente Rotterdam | Metropoolregio Rotterdam Den Haag |
Van Vugt Kruiden | Verstegen Sauces en Spices |
Zadkine |
Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.
Partners | |
Vestigingen |