Expertisecentrum ICT

ROC Midden Nederland is een middelbare onderwijsinstelling in de provincie Utrecht met onderwijslocaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. Deze aanvraag richt zich specifiek op de locatie in Nieuwegein, waar het ICT-college met diens opleidingen gevestigd is.

De ICT sector is een sector waarin continue ontwikkelingen plaatsvinden. Deze ontwikkelingen vragen om vernieuwingen in het onderwijs en een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, om bij te kunnen dragen aan zowel goed geschoolde toekomstige professionals als een sterkere baanzekerheid voor afstuderende jongeren in ICT. Het ICT College van ROC Midden Nederland wil de opleidingen beter in elkaar zetten vanuit een samenwerking met het bedrijfsleven. Er is een behoefte aan een hervorming en vernieuwing van het ICT-onderwijs om bij te benen met de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Het ICT College wil hierbij dat de opleiding van studenten zo dicht mogelijk aanleunt bij de beroepspraktijk, door het intensiveren van projectonderwijs waarbij er zoveel mogelijk samenwerkt wordt met het bedrijfsleven.

In deze PPS werken onderwijsinstellingen van zowel vo, vmbo en hbo niveau samen met bedrijven om er voor te zorgen doorstroming binnen het ICT onderwijs mogelijk is en dat het onderwijs is afgestemd op de praktijkbehoeftes. Hiervoor wordt samengewerkt met partners uit de regio.

Binnen deze PPS wordt ingezet op: 1. Hernieuwd curriculum in het ICT onderwijs, waarbij de behoeftes van bedrijven zijn bevraagd en in samenwerking met het bedrijfsleven in het onderwijs zijn opgenomen. 2. Projectmatig onderwijs, waarbij vakken modulair worden aangeboden en examinering in de praktijk plaatsvindt. 3. Professionalisering van docenten en kennisdelingsessies waarbij docenten praktijkervaring opdoen doormiddel van stages of gastlessen bij bedrijven.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieUtrecht
Type samenwerkingMbo-initiatief
Onderwijssectorhbo
mbo
vmbo
SectorICT & Digitalisering
AandachtsgebiedenAansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
Leven lang ontwikkelen
Verbeteren van het onderwijs
Startjaar2023
Telefoon+31(0) 634550998
Contact:E.C. Hoogeveen
E-mailadrese.hoogeveen@rocmn.nl

Partners

2gather B.V.Fujitsu Technology Solutions B.V.
Hogeschool UtrechtPCOU Willibrord
Qien B.V.Salta Group B.V.
Spirit Staffing B.V.Stichting Utrecht Tech Community
TalentConnected

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen