City Net Zero

De Metropoolregio Amsterdam wil in 2050 klimaatneutraal, circulair en klimaatbestendig zijn. Bij het Centre of Expertise (CoE) City Net Zero dragen we hieraan bij met partners uit onderzoek, onderwijs, overheid en bedrijven.

ONZE FOCUS

  • Amsterdam Klimaatneutraal (energietransitie): we versnellen de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en zetten in op systeemintegratie, een energiepositieve stad en emissievrije mobiliteit met efficiënte stedelijke distributie en duurzame stadslogistiek.
  • Amsterdam Circulair (transitie naar een circulaire economie): hoogwaardig hergebruik van materialen en producten heeft de toekomst. Het Centre of Expertise stimuleert circulair ontwerp van gebouwen en producten en circulaire bouw en gebiedsontwikkeling.
  • Amsterdam Klimaatbestendig (transitie naar een klimaatbestendige, groene stad): City Net Zero staat voor klimaatrobuust en waterneutraal bouwen en leven. Door kennis rondom klimaatbestendig en natuur-inclusief ontwerpen en inrichten te delen met de praktijk dragen we bij aan het ontwerp van de duurzame, groene en leefbare stad van morgen.

ONZE AANPAK

Het CoE stimuleert innovatief onderzoek; versterkt de samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en onze partners; en zorgt ervoor dat de opgedane kennis en innovaties landen in de praktijk. Bijvoorbeeld via:

  • Het uitzetten van zaaigelden ter ondersteuning van onderzoek(svalorisatie)
  • De ontwikkeling van Learning Communities voor onderzoek, onderwijs en praktijk
  • De organisatie van workshops, seminars, podcasts, en hackatons.

Over ons

Type samenwerkingCentre of expertise
ProjectleiderFelia Boerwinkel
0641596004
f.c.v.boerwinkel@hva.nl

Werken samen met de volgende pps’en

Green Tech Campus MRA

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen