Equestrum Campus

Het samenwerkingsverband In de Stichting Equestrum werken sinds 2016 bedrijven, onderwijs en overheden in de regio Rijnmond/Haaglanden samen aan innovatie en talent in de hippische sector. De focus ligt op paardenwelzijn en het meetbaar maken daarvan (meten = weten), één van de grootste uitdagingen voor deze mooie internationale sector van (top)sport en recreatie.

Achtergrond In de regio Rijnmond/Haaglanden hebben hippische bedrijven een groot arbeidsmarktprobleem, zowel kwalitatief als kwantitatief. Kwalitatief is essentieel dat studenten bewuster leren omgaan met het meetbaar maken van paardenwelzijn. Nodig is een onderzoekende houding. Ook nodig is meer focus op internationalisering, zowel in het belang van de student als vanwege het internationale karakter van de sector. Kwantitatief is er sprake van een groeiende sector met veel kansen in de komende jaren. Nodig zijn inspirerende opleidingen die leiden tot een hogere instroom. Dierenklinieken gespecialiseerd in paard geven daarbij aan behoefte te hebben aan een mbo-opleiding Dierenartsassistent – Paraveterinair met een specialisatie paard, leidend tot een BIG-registratie.

Aanpak Op de nieuwe Equestrum-campus in Midden-Delfland werken onderwijs en bedrijven structureel samen aan de thema’s paardenwelzijn, meten=weten, internationalisering en paraveterinair paard. Onderdeel van deze samenwerking is het Lentiz-practoraat Circulaire manege&Hippische innovatie. De curricula van de betrokken hippische opleidingen worden fundamenteel herzien. Talent van de student is daarbij leidend. Wat faciliteiten betreft staat het Lokaal van de Toekomst centraal, waar studenten aan de slag gaan met beelden en data vanuit de Slimme Stal, de Natuurlijk Paardenapotheek en de Paardenkliniek. We trainen docenten om dit proces goed te kunnen begeleiden. De ervaringen die studenten opdoen delen we met de bedrijven en hun medewerkers.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieZuid-Holland
Type samenwerkingMbo-initiatief
Onderwijssectormbo
TagsPaarden
Hippisch
Paardenwelzijn
Paraveterinair paard
Aandachtsgebieden(Praktijkgericht) onderzoek
Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
Innovatie van de beroepspraktijk
Leven lang ontwikkelen
Verbeteren van het onderwijs
Startjaar2022
Specifiek aanbod voor MKBNee
ProjectleiderL. van Ommen
+31(0) 104349925
lvommen@lentiz.nl

Partners

Anigen BV dochter van Omnigen BVCapelse Manage
Equinnolab B.V.Evidensia
Gemeente Midden-DelflandHippisch Centrum Nootdorp B.V.
Hippisch Centrum SimonshavenHippische Centrum Hoekse Waard
Lentiz onderwijsgroepManage El Sham
Manage MiddenhofManage Oostmoer
Manage WittebrugManage de Mustang - Stal Bouwman
Paardensport ChardonRSP
Ruiterssport WillemshofStal 't Kabel
Stichting EquestrumWeverling B.V.

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen