ktc zegveld

Het KTC Zegveld is dé locatie in het veenweidengebied waar gebruikers van kennis, zoals ondernemers, bedrijfsleven, beleidsmakers en bestuurders, elkaar kunnen treffen en/of in gesprek gaan met de onderzoekers en kenniswerkers. De in 2014 opgerichte Coöperatie KTC Zegveld wil de voormalige proefboerderij Zegveld daarmee verder laten uitgroeien tot een centrale plaats waar gebiedsgerichte kennis ontwikkeld en gedeeld wordt. 

De proefboerderij in Zegveld heeft van oudsher een sterke binding met de regio en bewezen toegevoegde waarde in het unieke veenweidengebied. Juist vanwege deze bijzondere eigenschappen van dit gebied en de daarbij horende problematiek en uitdagingen, was en is het regionale karakter van de proefboerderij belangrijk. Midden in de veenweiden, tussen de veehouders, ondernemers en bewoners van het gebied. De perfecte locatie om innovaties ten behoeve van deze stakeholders te onderzoeken, testen en delen.

Begin 2014 is de voormalige proefboerderij Zegveld als onderdeel van Wageningen UR overgenomen door de Coöperatie KTC Zegveld. Het KTC is een coöperatie met ondernemers en partners uit het bedrijfsleven als aandeelhouders. De coöperatie wordt bestuurd door een bestuur waarin leden uit de coöperatie plaats nemen.

De missie van KTC is het faciliteren van ondernemers, overheid, onderwijs en bedrijfsleven bij de ontwikkeling van gebiedsgerichte innovaties, kennis en kunde in het westelijke veenweide met behulp van participanten en via het VIC en haar partners

Over ons

LandNetherlands
ProvincieUtrecht
Type samenwerkingBranche/bedrijfsinitiatief
Onderwijssectorhbo
SectorAgrifood
Maatschappelijke uitdagingen (MMIP)LWV - MMIP B1 tm B8 - Missie B - Klimaatneutrale landbouw en voedselproductie
TagsVeenweiden
Veehouderij
Kennisinstituut
Aandachtsgebieden(Praktijkgericht) onderzoek
Startjaar2014
Telefoon0172 409 543
E-mailadreskees@ktczegveld.nl
Specifiek aanbod voor MKBJa

Partners

Aeres HogeschoolPPP Agro

Werken samen met de volgende pps’en

GeLUK: Gezonde Leefomgeving Utrecht Kennisconsortium

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen