TechValley-NH

In het Fieldlab TechValley-NH werken ruim 35 innovatieve Noord-Hollandse machine- en apparatenbouwers nauw samen met o.a. het Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI) van Hogeschool Inholland Alkmaar. Deze koploperbedrijven -de TechnoSpitsen- zijn wereldwijd actief en toonaangevend in zeer uiteenlopende sectoren. Rode draad in de TechValley projecten is smart design & engineering van smart producten en diensten, met data-driven mechatronica als kerndomein. De belangrijkste Smart Industry thema’s binnen TechValley-NH zijn Data, Robotica & Vision AR/VR-toepassingen en Smart Materials.

Het gezamenlijke doel van de deelnemende bedrijven is een regionaal leer- en ontwikkelplatform voor machinebouw, als verlengstuk en vast onderdeel van het eigen R&D proces. Hierin wordt op basis van gezamenlijke thema’s en innovatievraagstukken samengewerkt tussen bedrijven, onderzoek en onderwijs aan slimme, machinebouw gerelateerde digitale toepassingen en wordt gaandeweg gebouwd aan een toekomstgericht technologieplatform voor machinebouw.

TechValley sluit nauw aan bij de regionale bedrijvigheid (machinebouw & keten, agri, food) en de innovatie- en onderzoeksvraagstukken die daar spelen. Het faciliteert zowel bedrijven als studenten met de nieuwste kennis en bouwstenen voor onderzoek en innovatie. Naast digitale ontwerpen, modellen en analyses worden in het In In het fysieke fieldlab van TechValley-NH worden proefopstellingen en prototypes gebouwd en getest. Hiermee wordt lerend werken en werkend leren een integraal onderdeel van zowel de cultuur van deelnemende bedrijven als van het Hogeschool Inholland curriculum.

In Fieldlab TechValley wordt binnen een aantal projecten gewerkt aan concrete resultaten op het gebied van smart machinebouw en data driven mechatronica. In het EFRO project TechValley staan concrete innovatiecases van deelnemende bedrijven centraal. In de Technohub Smart Suppliers worden samen met bedrijfsopleider Tetrix en de regionale ROC’s  Smart Industry kennismodules ontwikkeld, die worden toegepast in concrete ketensamenwerkingsprojecten. In de Smart Farming projecten ‘Peren’, ‘Broccoli’ en ‘Bollen’ wordt met smart machinebouw ingezet op digitalisering en automatisering van teelthandelingen.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieNoord-Holland
Type samenwerkingFieldlab (Smart Industry)
Onderwijssectorhbo
mbo
SectorAgrifood
High Tech Systems & Materialen
ICT & Digitalisering
TagsMaakindustrie
Machinebouw
Toeleveranciers
Aandachtsgebieden(Praktijkgericht) onderzoek
Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
Faciliteiten en labs
Innovatie van de beroepspraktijk
Leven lang ontwikkelen
Netwerkvorming
Verbeteren van het onderwijs
Startjaar2015
Telefoon0683443217
Contact:Jose Laan
E-mailadresjose@parbleu.nu
Specifiek aanbod voor MKBJa
Social MediaInstagram
LinkedIn
ProjectleidersJose Laan
0683443217
jose.laan@parbleu.nu
Sandra Verweij
0683443214
sandra.verweij@parbleu.nu

Partners

FMEHogeschool Inholland
Koninklijke MetaalunieONHN
Tetrix

Aanbod voor mkb

Faciliteiten en labs
Netwerk
Onderzoeks- of innovatieprojecten
Opleidingen en modules
Technohub Smart Suppliers is werkt samen met TechValley

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen