Midpoint Brabant

Als economisch samenwerkingsverband van Midden-Brabant werkt Midpoint Brabant samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan een gezond ondernemersklimaat en de brede welvaart van onze samenleving. Dit doet ze door partijen aan elkaar te verbinden, projecten te ontwikkelen en individuele organisaties te ondersteunen bij hun transities. Met als motto: ondernemen, innoveren en experimenteren met de mens centraal.

 

Voor het ontwikkelen van de regionale arbeidsmarkt heeft Midpoint Brabant diverse projecten waarbij leerkringen met mkb-ondernemers een centrale rol spelen:

Het project Slimmer werken in de maakindustrie richt zich op de inzet van nieuwe technologieën om de arbeidsproductiviteit te vergroten. Eén van de leerkringen richt zich op de acceptatie van deze technologieën door werknemers. Mkb-ondernemers krijgen hierbij ondersteuning van experts uit het bedrijfsleven en hbo- en mbo-onderwijs.

In Leerwerkloket Midden-Brabant zetten arbeidsmarktadviseurs zich in om de leercultuur bij mkb-bedrijven te versterken. Leerwerkloket heeft zeventien ambassadeurs uit het bedrijfsleven die elk kwartaal in ontbijtsessies met elkaar ideeën uitwisselen over een actueel thema in het kader van een leven lang ontwikkelen.

Het Rangeerterrein is een samenwerkingsproject in de regio waar onbenut talent elke maand de kans krijgt om zich te oriënteren op beroepen in de techniek, logistiek, zorg en vrijetijd. De leerkring richt zich in dit project op de samenwerking tussen de instellingen om zoveel mogelijk onbenut potentieel in beeld te krijgen.

Met het meerjarige Deltaplan Techniek worden inwoners van 7 tot 67 jaar uit Midden-Brabant enthousiast gemaakt voor leren en werken in onze techniek- en maakindustrie. Eén van de projecten is de Dag van de Techniek die vanaf 2024 in alle gemeenten van Midden-Brabant plaatsvindt. Deelnemende bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten komen jaarlijks in een gezamenlijke bijeenkomst bij elkaar om hun ervaringen met elkaar te delen en vooruit te kijken naar volgende edities.

Midpoint Brabant werkt aan een methodiek voor het opzetten van een Human Capital Agenda waar overheid, ondernemers en onderwijs samen actielijnen afspreken voor de langere termijn.

Over ons

LandNetherlands
ProvincieNoord-Brabant
Type samenwerkingLLO-initiatief
TagsActieagenda SER
AandachtsgebiedenLeven lang ontwikkelen
Startjaar2021

Werken samen met de volgende pps’en

Fontys ICT InnovationLab

Informatie toevoegen?

Is dit jouw PPS/initiatief en wil je iets toevoegen of wijzigen? Vul dan dit formulier in.

Partners
Vestigingen